Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dovolená snů: Žhavé cestovatelské tipy pro rok 2020

Žhavé tipy na dovolenou snů

Žhavé tipy na dovolenou snů Shutterstock

Zasvěťte nový rok cestování! Splňte si své sny, ať už vaše srdce touží po nekonečných plážích v tropickém ráji, dobrodružství v horách nebo objevování exotických kultur. Přečtěte si naše tipy a vydejte se poznávat svět!

Maledivy

Maledivy

Maledivy Shutterstock

Vzdálené souostroví v Indickém oceánu okouzluje plážemi s bílým pískem a tyrkysovými vodami vhodnými k potápění či šnorchlování. Nabízí více než 100 soukromých letovisek (každý atol nabízí jeden pohádkový resort) a představuje ideální cíl nejen pro novomanžele, ale všechny cestovatele, kteří touží po dokonalé plažové dovolené v ráji.

Zažijte opravdový relax na Maledivách

Japonsko

Japonsko

Japonsko Shutterstock

Působivé sopečné souostroví vzbuzuje v současnosti velký zájem, mj. proto, že bude příští léto dějištěm olympijských her. Návštěvníky však ohromí svou starobylou kulturou, pestrou škálou klidných vzkvétajících krajin, rušnými ulicemi Tokia nebo výtečnou kuchyní. Místní příroda plná zajímavé květeny, burácejících vodopádů, hor pohlcených zelení i křišťálových jezer zaujme i největší škarohlídy.

Kávové destinace: 5 tipů na dovolenou s vůní kávy

Čtěte také:

Kávové destinace: 5 tipů na dovolenou s vůní kávy

Bora-Bora

Bora Bora

Bora Bora Shutterstock

Kdo si přeje, aby léto nikdy neskončilo, měl by zamířit na ostrov Bora-Bora ve Francouzské Polynésii. Pro líné dny strávené na pláži je naprosto perfektní. Nouzi tu ovšem nebudete mít ani o dobrodružné výlety. Bora-Bora je další oblíbenou volbou pro nezapomenutelné líbánky, znamená nicméně luxusní příležitost pro každého, kdo má rád písek, surfování a skutečně rajský klid.

Las Vegas

Las Vegas

Las Vegas Shutterstock

Vždycky bude především rájem vášnivých hráčů, ale to neznamená, že by Las Vegas nedokázalo potěšit i jiné návštěvníky. Ohromuje přehlídkami legendárních bavičů na špičkových pódiích, rozlehlými přepychovými hotely, restauracemi napěchovanými světoznámými šéfkuchaři a úžasnými pouštními výhledy. 

Mexiko

Mexiko

Mexiko Shutterstock

Mexiko se vyznačuje velkou rozmanitostí, ať už v oblasti kultury, kuchyně či obyvatelstva. Navštivte jeho tichomořské a karibské pobřeží, spící sopky, archeologická naleziště nebo malebná města koloniální éry. Mexiko má pro každého něco, nechybí mu ani vyhlášené restaurace, zajímavé galerie a bohaté možnosti nakupování.

Poznejte Mexiko všemi smysly!

Aljaška

Aljaška

Aljaška Unsplash

Aljaška je světem extrémů – extrémních vrcholů, divoké zvěře a ano, také extrémní zimy. Miliony lidí každoročně směřují k jejím břehům za jedinečnými zážitky. Expediční plavby, nedotčené ledovce a úchvatné národní parky nadchnou zejména vědce a milovníky přírody.

Novoroční předsevzetí aneb Ideální destinace pro vaše neřesti

Čtěte také:

Novoroční předsevzetí aneb Ideální destinace pro vaše neřesti

New Orleans

New Orleans

New Orleans Shutterstock

Velkou pozornost získává populární Mardi Gras, ovšem v New Orleans vás okouzlí nejen tímto hédonistickým festivalem. Vždyť v New Orleans se zrodil jazz a jako takové má v dějinách hudby zvláštní místo! Město je dokonce domovem národního parku, který oslavuje jazz ve všech jeho podobách a tónech. Gurmány potěší výborná kuchyně – karibská, africká i evropská.

Kalifornie

Kalifornie

Kalifornie Shutterstock

Zlatý stát odnepaměti slouží jako inspirace kreativcům. Kouzlo Kalifornie spočívá v rušném Los Angeles, pohádkových sekvojových lesích na severu, romantických plážích na jihu, světově proslulých vínech i malých pivovarech, které potěší fanoušky řemeslného piva.

Objevujte s námi svět!

New York

New York

New York Shutterstock

New York je jakožto epicentrum umění, kultury, stolování a nakupování trvalým favoritem mezi výletními destinacemi. Za hranicemi proslulých městských částí je toho spousta k vidění i dělání, např. ochutnávka vín u jezer Finger Lakes, turistika v pohoří Catskill Mountains a samozřejmě velkolepé Niagarské vodopády, přírodní zázrak a zcela zaslouženě dlouhodobý turistický cíl.

Invia doporučuje: Oblíbené letní destinace 2020

Čtěte také:

Invia doporučuje: Oblíbené letní destinace 2020

Kostarika

Kostarika

Kostarika Shutterstock

Kostarika je jednou z nejvíce biologicky rozmanitých zemí na světě. Výjimečná venkovní oáza nabízí díky rozličnému terénu a příznivému podnebí dobrodružné aktivity všeho druhu, od kanoyingu a zipliningu (lanového skluzu) přes pádlování až po šnorchlování v oceánu. Nenechte si ujít šťavnatou procházkou deštným pralesem!

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín