Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dovolená v listopadu: Utečte za sluncem a pohodlím!

Dovolená v listopadu

Dovolená v listopadu Shutterstock

Už je tady! To nevlídné období, kdy jsou dny nepříjemně krátké, světla se nedostává, mlhy se valí přes krajinu a každý neochotně sahá po zimním kabátě... Nejvyšší čas následovat léto a vyrazit na dovolenou plnou slunce! Vybrali jsme pro vás ideální místa plná aktivit a krásných pláží, kde vám v listopadu bude naprosto báječně.

Listopadová Kuba láká na festival i maraton

Kuba

Kuba Shutterstock

Teplý a slunečný listopad na Kubě je ideálním časem k průzkumu ostrova. Velká letoviska zatím ještě nepronikla na všechny pláže a hlavní město Havana si udržuje romantickou atmosféru. Koho omrzí povalování na písku, ten může objevovat místní památky, hudební festivaly nebo karnevaly. V listopadu se v Havaně koná velká jazzová akce, Havana Jo Jazz. Tento měsíc se navíc nese ve znamení havanského maratonu, takže pokud jste všechny kalorie nestačili spálit při různých karnevalových tanečcích a sportu, může být tohle další dobrá příležitost.

Kuba volá: Vydejte se na dovolenou do Karibiku

Kanárské ostrovy poutají pozornost na surf, kite a přírodu

Fuerteventura, Barlovento beach

Fuerteventura, Barlovento beach Shutterstock

Na Kanárech si i v listopadu můžete vychutnávat moře, písek a jasnou oblohu. Navíc jde o nejvhodnější období pro surfování ve zdejších křišťálově čistých vodách. Na pláži El Burro ostrova Fuerteventura se každý listopad zaplní nebe více než stovkou draků a kitů. Radostnou barevnou podívanou ocení nejen děti. Doporučujeme také vydat se na výlet do přírodního parku Corralejo, chráněné oblasti s největšími dunami.

Kanárské ostrovy vás vezmou za srdce: Mrkněte na zájezdy

Perfektní listopadovou destinací je rovněž Gran Canaria s příjemnými teplotami a ubytováním mnohem levnějším než v letní sezóně. Těžko tu najít působivější místo než Maspalomas. Obrovské písečné duny o rozloze 400 hektarů vedou až k moři, kde se šíří po pobřeží takřka donekonečna. Na ostrově Gran Canaria nezažijete jediný nudný okamžik, ať už se rozhodnete trávit čas ochutnávkou rumu nebo vyrazíte na túru s velbloudy. 

Dovolená v běžeckých botách: Destinace pro runholiky

Čtěte také:

Dovolená v běžeckých botách: Destinace pro runholiky

Kapverdy svádí sluncem a trekkingem

Ostrov Santo Antao, Kapverdy

Ostrov Santo Antao, Kapverdy Shutterstock

Kapverdy bývají během listopadu požehnané takřka nekonečným slunečním svitem. S průměrnými teplotami 28 °C dozajista zahřejí vaše studené kosti. Vanou tam proslulé kapverdské větry a ostrovy se v jedenáctém měsíci stávají dokonalým místem pro ty, kdo se touží věnovat kitesurfingu, windsurfingu nebo plachtění. Trekking si na Kapverdách můžete užít kdykoli během roku, ale krásné listopadové počasí slibuje jasné nebe a nepřekonatelné výhledy na rozmanitou krajinu. Doporučujeme ostrovy Santo Antão, Santiago a Fogo, kde se tyčí slavný vrchol Pico do Fogo.

Objevte Kapverdy: Vyberte si z naší nabídky zájezdů

Spojené arabské emiráty jsou víc než jen Dubaj

Mešita ve  Fudžajra

Mešita ve Fudžajra Shutterstock

Dubaj, v této roční době horká a slunečná, láká k plážovým radovánkám i objevování megalomanské architektury. Určitě nevynechte nejvyšší budovu světa Burdž Chalífu. Na vyhlídkové plošině budete mít nejslavnější emirát jako na dlani. Dubaj ale není zdaleka jediným atraktivním cílem v SAE.

Vydejte se na Blízký východ: Prohlédněte si nejvýhodnější zájezdy

Také rychle se rozvíjející emirát Fudžajra, plný unikátních přírodních scenerií, přitahuje milovníky moře a pamětihodností. Najdete tam úchvatné pláže, bohatou zásobu vodních sportů i zahrady. V listopadu dost možná prožijete ve Fudžajře nezapomenutelné zážitky jako vystřižené z pohádek Tisíce a jedné noci.

Objevte nové exotické destinace aneb Žhavé tipy pro superžhavou dovolenou

Čtěte také:

Objevte nové exotické destinace aneb Žhavé tipy pro superžhavou dovolenou

Dalším báječným místem ve Spojených arabských emirátech je třetí nejlidnatější město Šardžá ve stejnojmenném emirátu. Vyniká nevšední architekturou a památkami. Zálivu dominuje Ostrov praporů s šesticí střežených paláců. Mešita vládce Fajsala náleží k největším na světě, zájem však vzbuzují i četná muzea, např. archeologické či muzeum krásných umění.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín