Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dovolená v dubnu: Žhavé tipy od prodejců Invia

Dovolená v dubnu: žhavé tipy

Dovolená v dubnu: žhavé tipy Shutterstock

Vybrali jsme pro vás destinace, které doporučují naši prodejci. Mrkněte na ně a vyberte si spontánní dovolenou za hubičku mimo přeplněnou hlavní sezónu. Dovolená v dubnu je letos hitem, tak vycestujte i vy!

Egypt: Pohoda u Rudého moře

Prázdná pláž v egyptské laguně

Prázdná pláž v egyptské laguně Shutterstock

Ať už vás láká vidina odpočinku na malebných bělostných plážích zalitých sluncem, nebo se chcete vydat na dobrodružnou plavbu po Nilu a prozkoumávat Pyramidy v Gíze (mimochodem jeden z divů světa), či podlehnout kouzlu orientálních trhů, Egypt je právě v dubnu ideální destinací. V tomto období vás nezasáhne vlna veder ani davy turistů. Můžete si tak užít skvělou dovolenou, prohřát se, a ještě navíc ušetřit. Zájezdy mimo hlavní sezónu jsou totiž častokrát za hubičku. Mezi nejoblíbenější letoviska se řadí Hurghada, Marsa Alam a Safaga. Na druhé straně zálivu leží Sharm el Sheikh, proslulý party atmosférou, lehce poevropštělou vizáží a také nákupní zónou, kde nemusíte smlouvat. V nově vybudovaných residenčních městech Sahl Hasheesh a El Gouna se budete cítit jako v Karibiku.

Egyptský Karibik: Představujeme moderní letoviska El Gouna a Sahl Hasheesh

Čtěte také:

Egyptský Karibik: Představujeme moderní letoviska El Gouna a Sahl Hasheesh

Emiráty: Svět luxusu pro všechny

Marína s mrakodrapy v Dubaji

Marína s mrakodrapy v Dubaji Shutterstock

Spojené arabské emiráty jsou oblíbenou dovolenkovou destinací po celý rok, v dubnu se ovšem nebudete muset bát tropických teplot ani přeplněných pláží. Pokud vás neláká největší emirát Dubaj plný opulentních mrakodrapů a nákupních center se sjezdovkami, vydejte se do Abu Dhabí. Tam se můžete nechat hýčkat v nejmodernějších resortech, sledovat Formuli 1 na jednom z největších okruhů světa nebo se vyřádit v zábavních parcích – malí i velcí ocení Ferrari World nebo Universal Park. Pokud vás láká více příroda a hory, vydejte se do emirátu Ras al-Khaimah, kde můžete pozorovat cvičené orly, prozkoumávat původní vesničky lovců perel anebo se proletět ultralightem.

Čím vás okouzlí Abu Dhabi?

Čtěte také:

Čím vás okouzlí Abu Dhabi?

Maďarsko: Ráj relaxace v termálech

Relaxace v termálních lázních

Relaxace v termálních lázních Shutterstock

Pokud toužíte se pořádně prohřát, odpočinout si a nechcete cestovat daleko, vydejte se do maďarských termálních lázní. V celé zemi jich je na tři sta a nutno říci, že kvalitu i tradici lázeňského života mají Maďaři zvládnutou možná ještě lépe než guláš. Některé místní lázně mají věhlasné léčivé účinky pro různé neduhy a všechny vás rozhodně pohladí na duši a dodají vám potřebný restart z každodenní honičky. Své lázně nabízí i hlavní město Budapešť (Szechenyi). Relaxaci v termálních pramenech tak můžete spojit s prohlídkou velmi pěkného velkoměsta a ochutnávkou místní řízné kuchyně.

Dokonalá dovolená? Relax v maďarských termálních lázních!

Čtěte také:

Dokonalá dovolená? Relax v maďarských termálních lázních!

Kanárské ostrovy: Evropská exotika

Pláž Las Teresitas na ostrově Tenerife

Pláž Las Teresitas na ostrově Tenerife Shutterstock

Průměrná teplota 25 °C (ve stínu!) a celých jedenáct hodin slunečního svitu každý den – kdo by tohle v dubnu nechtěl? Na Kanárech můžete nabírat energii na pláži, vydat se na špacír k sopkám nebo prozkoumávat malebné vesničky a místní gastronomii. V dubnu je ideální doba vyrazit pozorovat velryby a delfíny v jejich přirozeném prostředí, tedy poblíž ostrova Gran Canaria. Souostroví je také domovem četných přírodních bazénů, které si zamilují nejen děti. Doporučujeme například Caletón Blanco na Lanzarote, Puertito de Lobos nedaleko Fuerteventury nebo Charco del Conde na La Gomera. Kanárské ostrovy jsou tajnou destinací milovníků všech druhů surfingu a také vyznavačů běhání. Místní terény jsou pestré a ta panoramata… bezesporu dechberoucí!

Kanárské ostrovy: Který si vybrat pro vaši dokonalou dovolenou?

Čtěte také:

Kanárské ostrovy: Který si vybrat pro vaši dokonalou dovolenou?

04.04.2022 Invia

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín