Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Francie plující v Indickém oceánu aneb Objevte dokonalost ostrova Réunion

Pláž v Boucan Canot, Réunion

Pláž v Boucan Canot, Réunion Shutterstock

Věděli jste, že i na území Evropské unie si můžete užít vůni tropických květin, divokou sopečnou krajinu, rajské pláže, příjemné tropické klima, temně modré vody Indického oceánu i klid hinduistických chrámů? Vítejte na ostrově Réunion, zámořském regionu Francie, který si zamilujete na první pohled.

Zapomeňte na zdlouhavé vyřizování víz a kontrolu platnosti pasů – pro vstup na ostrov, náležící spolu se sousedním Mauriciem do souostroví Maskarény, vám postačí platný občanský průkaz. Ideální období pro návštěvu nastává od května do října, kdy se průměrné denní teploty pohybují okolo 26 °C, moře je prohřáté na příjemných 24 °C a plážovou pohodu nenaruší déšť. Zkušení cestovatelé považují Réunion za nebroušený diamant, jehož půvaby si zatím vychutnáte bez davů turistů, toužících po dokonalých snímcích nedotčené přírody.

Vyberte si zájezd na Réunion

Réunion si vás podmaní nejen divokostí pobřeží, omývaného průzračnou vodou Indického oceánu, ale také atmosférou tropických lesů, vůní vanilkových plantáží, temnou sopečnou krajinou, elegancí malebných městeček i srdečnou povahou místních obyvatel. Mimochodem, na Réunion můžete vyrazit na výlet ze sousedního ostrova Mauricius.

7 důvodů, proč byste měli konečně vyrazit na Mauricius

Čtěte také:

7 důvodů, proč byste měli konečně vyrazit na Mauricius

Niagarské vodopády

Niagarské vodopády, Réunion

Niagarské vodopády, Réunion Shutterstock

Právě dechberoucí přírodní scenérie jsou jedním z největších lákadel tohoto malebného sopečného ostrova, vonícího vanilkou. Seznam míst, která byste na ostrově neměli zapomenou navštívit, by byl velmi dlouhý. Jen 10 minut jízdy od letiště Roland Garros v Saint-Denis, se nachází okouzlující Niagarské vodopády, jejichž krásu si, na rozdíl od nejpopulárnější přírodní atrakce Spojených států, budete moci vychutnat v příjemně intimní atmosféře. Dunící masa vody, padající z výšky 55 metrů, vám poskytne vítané osvěžení a dodá vám elán k dalšímu poznávání.

Cestujte bez obav: Připojištění Special vás chrání před potížemi s Covid-19 

Výšlap na vulkán

Okruh kolem Piton de Neiges, Réunion

Okruh kolem Piton de Neiges, Réunion Shutterstock

Rozhodně doporučujeme výšlap k nejvyšší hoře ostrova. Vydat se k vrcholu vulkánu Piton de Neiges, tyčícímu se do nadmořské výšky 3 070 metrů, chce kromě odvahy i dostatek fyzické kondice. Odměnou za výstup je nejen dobrý pocit, ale také jedinečný panoramatický výhled na krásy věčně zeleného ostrova. Méně zdatní turisté mohou následovat některou z mnoha značených turistických tras, které je zavedou třeba do Národního parku Réunion v Hauts de l'Est. Biorezervace je díky své výjimečnosti zapsána na seznamu přírodního bohatství UNESCO. Neuvěřitelná rozmanitost zdejší fauny i flóry nadchne i nejmenší cestovatele. Nemusíte prochodit boty, abyste spatřili pestrobarevné motýly, chameleony, exotické orchideje i gigantické kapradiny. Nezapomeňte si do batohu přibalit něco na zub a uspořádat nezapomenutelný piknik na některém z mnoha odpočívadel.

Exotická láska aneb Nejlepší destinace nejen pro líbánky v roce 2022

Čtěte také:

Exotická láska aneb Nejlepší destinace nejen pro líbánky v roce 2022

Kosmopolitní metropole

Saint-Denis, Réunion

Saint-Denis, Réunion Shutterstock

V malém kousku Francie, plujícím uprostřed Indického oceánu, má své místo i kultura. Hlavní město Saint-Denis vás okouzlí příjemně kosmopolitní atmosférou i širokou nabídkou sladkostí zdejších kaváren. Kromě francouzštiny, která je úředním jazykem, se tu bez problémů domluvíte i anglicky, a tak můžete směle vyrazit na obhlídku místních pamětihodností. V metropoli, obklopené ze tří stran vysokými horami, můžete navštívit přírodovědné muzeum, galerii umění s úctyhodnou sbírkou děl francouzských impresionistů, pokochat se pohledem na majestátní chrámy, mešitu Noor-el-Islam i vládní budovy s pečlivě udržovanými zahradami a v neposlední řadě i tradiční trh Grand Marché s nepřeberným množstvím koření, ovoce, květin, zeleniny i tradičních rukodělných výrobků.

Objevte s námi Réunion

Kreolská gastronomie

Kreolská gastronomie, Réunion

Kreolská gastronomie, Réunion Shutterstock

Půvab původní kreolské architektury vám učaruje v městečku Hell-Bourg, ke kterému vede devítikilometrová turistická stezka. Barevné domky s velkolepým pohořím v pozadí jsou ideální kulisou pro degustaci skvělé ostrovní kuchyně. Té vévodí řízná chuť kari, čerstvé ryby, do křupava vypečené bagety i vynikající třtinový rum. V příjemném opojení si tu naplánujete další cíle vašeho tropického dobrodružství s názvem Réunion.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín