Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kam na dovolenou s dětmi? 6 kouzelných cest inspirovaných animáky od Disneyho

Národní park Bandhavgarh v Indii

Národní park Bandhavgarh v Indii Shutterstock

Vydejte se se svými nejmenšími na pohádkovou cestu inspirovanou jejich oblíbenými hrdiny. Navštivte městečko spanilé Krásky, zasněžené království Arendelle nebo Mauglího džungli. A nemusíte plnit jen tužby svých ratolestí... Nikdy není pozdě zrealizovat cesty, které jste si vysnili v dětství!

Ve Francii si připomeňte romantický příběh Krásky a zvířete

Hrady v Alsasku jsou pohádkové

Hrady v Alsasku jsou pohádkové Shutterstock

Tenhle příběh náš starší je než čas… Snad každé dítě pozná slova ústřední písně z oblíbené pohádky Kráska a zvíře. Řekněte osobně „bonjour“ Bellinu městečku – respektive mnoha městům v Alsasku, která jej inspirovala. Eguisheim, Riquewihr a Ribeauvillé jsou jen některé z malebných lokalit, o nichž se říká, že ovlivnily animátory svými dlážděnými uličkami a hezkou středověkou architekturou. Projděte se jimi, ochutnejte bagety nebo si zalistujte v knihách. Také se můžete vydat na nedaleké zámky, které se podobají sídlu zvířete.

Nejvýhodnější zájezdy do Francie

Mary Poppins vám připraví superkalifradžilistikexpijalidózní den!

Katedrála svatého Pavla v Londýně

Katedrála svatého Pavla v Londýně Shutterstock

Toužíte po veselé dovolené? Hubatí kominíci se dnes těžko shání, ale prožít radostný den uprostřed Londýna ve stylu Mary Poppins můžete i bez nich. Vraťte se zpátky v čase ve stínu vznešené katedrály svatého Pavla nebo si vychutnejte panoramatický výhled ze Sky Garden na finanční čtvrť, kde pracoval pan Banks. Pobyt ve staré dobré Anglii vám ještě osladí cukrovinky z retro obchodu Hardy’s Sweet Shop na Ludgate Hill.

Vyrazte do Londýna: Nejlepší zájezdy

Stavíte rádi sněhuláky? Hurá do Ledového království v Norsku!

Ledové království v regionu Tromsø v Norsku

Ledové království v regionu Tromsø v Norsku Shutterstock

Norsko není nejlevnější destinací, ale pokud si chcete dopřát pořádný „Frozen“ zážitek, budete se muset držet hesla „Let It Go“ (nech to být). Své zasněžené dobrodružství můžete zahájit na každoročním Festivalu ledové hudby v horské vesnici Finse. Svena a jeho sobí kamarády najdete v arktické základně ve městě Tromsø. Když budete mít štěstí, možná zahlédnete i polární záři. Na závěr cesty doporučujeme návštěvu hradu Akershus v Oslu, který posloužil jako inspirace pro zámek Anny a Elsy.

Užijte si dovolenou v Norsku

Užijte si nevšední výlet do Číny s Mulan

Zakázané město v Pekingu, Čína

Zakázané město v Pekingu, Čína Shutterstock

Vzrušující čínský výlet odstartujte na Velké zdi, která vám hezky navodí atmosféru úvodní scény filmu Legenda o Mulan. Jen si odmyslete útok bojovných Hunů. Potom pátrejte po dracích v Zakázaném městě v Pekingu, které se výrazně podobá barevnému císařskému městu z pohádky. A nakonec naskočte na vysokorychlostní vlak do Si-anu, v jehož blízkosti se nachází slavná Terakotová armáda. Místo světového dědictví patří mezi nejbohatší mauzolea na planetě a jeho součástí je pohřbená armáda válečníků z pálené hlíny. Při pohledu na ně si určitě vzpomenete na kapitána Li Shanga a vojáka Pinga (což je vlastně Mulan v mužském převleku).

Velká čínská zeď: Kilometry plné poznání

Vody Austrálie a dobrodružství s Malou mořskou vílou

Ningaloo Marine Park, Austrálie

Ningaloo Marine Park, Austrálie Shutterstock

Pravda, dugongové tak úplně neodpovídají představě o mořských pannách, ale zvlněné rudé vlasy a fialové bikiny vynahrazují roztomilostí a jedinečnou krásou – což může být důvodem, proč si je Kryštof Kolumbus a jeho posádka s mořskými vílami spletli. Vydejte se do australského Ningaloo Marine Parku na západním pobřeží, abyste spatřili tato plachá stvoření na vlastní oči. Také budete moci obdivovat žraloky obrovské, delfíny, želvy a další mořské živočichy.

Vybírejte dovolenou dětskýma očima

Prozkoumejte indickou divočinu jako Mauglí v Knize džunglí

Národní park Bandhavgarh v Indii

Národní park Bandhavgarh v Indii Shutterstock

Milovníci divoké zvěře by během pobytu v Indii měli zavítat do státu Madhjapradéš, kde leží národní parky Bandhavgarh, Kanha a Pench. Místní chrání ohroženou, ale rostoucí populaci tygrů, takže jestli chcete spatřit Šer Chána ve volné přírodě, na těchto místech budete mít největší šanci. Nebo byste se raději setkali s medvědem Balú, opičím králem Ludvíkem a krajtou Ká? Region je také domovem medvědů pyskatých, krajt, šedých langurů a nepolapitelných leopardů. Kdo ale touží zahlédnout černého pantera Baghíru, měl by zamířit spíše na jih.

Hotely s dětským klubem? Ideální dovolená pro celou rodinu

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín