Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nejzajímavější zimní destinace: Kde si letos skvěle zalyžujete?

Dovolená na horách

Dovolená na horách Shutterstock

Vypátrali jsme pro vás střediska, kde si užijete upravené sjezdovky i horské sluníčko. Vedle věhlasných lyžařských lokalit v Rakousku a Itálii pro vás máme tip na netradiční, ale o to zajímavější lokality. Poznávejte s námi hory!

Lichtenštejnsko s knížaty 

Malbun, Lichtenštejnsko

Malbun, Lichtenštejnsko Shutterstock

I přesto, že je Lichtenštejnsko jednou z nejmenších zemí Evropy, nabízí skvělé lyžařské podmínky. Místní střediska jsou prvotřídně vybavena a přesto, že jsou menší než švýcarská i rakouská, jsou o to útulnější. Mezi nejvyhledávanější patří Malbun, který je považován za jedno z nejkrásnějších alpských středisek. Nabízí 23 km sjezdovek, snowboardový park, noční lyžování i dvě sáňkařské dráhy. A když budete mít trochu štěstí, potkáte tu celou knížecí rodinu...

Evropská zima: TOP 10 destinací, které musíte zažít!

Čtěte také:

Evropská zima: TOP 10 destinací, které musíte zažít!

Itálie v dobré společnosti 

Livigno, Itálie

Livigno, Itálie Shutterstock

V posledních letech se italská střediska těší stále většímu zájmu lyžařů z celého světa. Není se čemu divit, najdete tu dlouhé upravené sjezdovky, spousta slunce, závodní tratě, dobré jídlo a příjemná společnost. Kromě sjezdových tratí všech stupňů obtížnosti se tu můžete prohánět také na malebných bežeckých stezkách. V prosinci a dubnu je největším lákadlem Livigno. V tomto období totiž středisko nabízí skipas v ceně ubytování. Kromě toho je Livigno bezcelní zónou. Zajímavá je také Sella Ronda se svými 490 km sjezdovek (Arabba Marmolada, Val di Fassa, Alta Badia a Val Gardena). 

Lyžařské zájezdy do Itálie za hubičku

Gruzie na Kavkazu

Lyžování v Gruzii

Lyžování v Gruzii Shutterstock

Přemýšleli jste někdy nad tím, že byste si na lyžařskou dovolenou zaletěli? Pak pro vás máme tajný tip: vydejte se lyžovat do Gruzie! Tato destinace je na zimní dobrodružství ideální a vcelku cenově výhodná. Oblast Velkého Kavkazu vám rozhodně učaruje. Čekají vás nekonečná panoramata i poloprázdné sjezdovky. Vrcholy kavkazského pohoří jsou totiž jedny z nejvyšších v Evropě a mnohé převyšují výškou i Mont Blanc. Mimochodem, Gruzie je také jedna z mála zemí, která umožňuje heliskiing.

Gurmánské tipy z Ruska, které vás zaručeně zahřejí

Čtěte také:

Gurmánské tipy z Ruska, které vás zaručeně zahřejí

Rakousko s termály

Gastein, Rakousko

Gastein, Rakousko Shutterstock

Rakousko je označováno za kolébku alpského lyžování. A z Česka to máte co by kamenem dohodil. Čeká na vás 440 lyžařských středisek a 7 200 km sjezdových tratí. Jednou z nejvyhledávanějších oblastí je Ski Amade, která zahrnuje pět velkých lyžařských areálů – Gastein, Grossarl, Hochkönig, Salzburger Sportwelt a Schladming Dachstein. Oblasti jsou propojeny buď lanovkou nebo skibusem a dohromady vám nabídnou přes 760 km sjezdovek. V lázeňském městečku Bad Hofgasteinn můžete pod zasněženými vrcholky hor relaxovat v termálních lázních Alpentherme. 

Dovolená na lyžích v Rakousku

Aspen nejen ve filmu

Aspen, Colorado

Aspen, Colorado Shutterstock

Aspen je jedno z nejznámějších a nejlákavějších horských středisek na světě. Přímo z města vyrůstá Aspen Mountain, liduprázdný svah s převýšením 990 m. Středisko Aspen Snowmass nabízí celkem 510 km sjezdových tratí, přičemž téměř polovinu z nich tvoří černé sjezdovky. Celkovou atmosféru dotvářejí typicky americké kavárny a bary, kde si budete připadat jako ve filmu. 

Za hranicemi duhy: Objevte nejbarevnější místa světa

Čtěte také:

Za hranicemi duhy: Objevte nejbarevnější místa světa

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín