Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Za hranicemi duhy: Objevte nejbarevnější místa světa

Nejbarevnější destinace

Nejbarevnější destinace Shutterstock

Vaše pošmourné podzimní dny zaručeně rozzáří některá z nejbarevnějších míst planety. Nechte se okouzlit magickými severními světly, vpusťte do duše klid při pohledu na rýžová pole Vietnamu, obdivujte modré andaluské město Júzcar nebo přivoňte k levandulovým polím Provence. Země hýří barvami, stačí otevřít oči…

Polární záře

Polární záře

Polární záře Shutterstock

Světla v odstínech žluté, zelené a fialové tančí po obloze a vytvářejí dokonalou přírodní show. Nejlepší místa k pozorování polární záře. Na Aljašce, v Grónsku, Finsku, Norsku a Kanadě najdete některá z nejlepších míst k pozorování polární záře. Na dalekém severu ji můžete pozorovat celoročně, nejvhodnějším obdobím je období od prosince do dubna, kdy bývá obloha tmavší a tančící světla jasnější. 

Evropská zima: TOP 10 destinací, které musíte zažít!

Čtěte také:

Evropská zima: TOP 10 destinací, které musíte zažít!

Vietnamská rýžová pole

Vietnamská rýžová pole

Vietnamská rýžová pole Shutterstock

Přibližně 282 km severozápadně od Hanoje leží populární rýžová pole v oblasti Mù Cang Chải. Na Instagramu získala velkou slávu kvůli fotogeničnosti terasovitého terénu. Jak rýže dozrává, její barva se mění ze svěží zelené (koncem jara a v létě) na žlutou (v říjnu). Rýžová pole stojí za návštěvu především po ránu, když je neokupují zástupy turistů, anebo ve zlatavém světle při západu slunce.

Zažijte kouzlo Vietnamu

Růžové město Džajpur

Růžové město Džajpur

Růžové město Džajpur Shutterstock

Indickému Džajpuru se přezdívá Růžové město, přestože jeho budovy mají spíše terakotový odstín. Bylo vymalováno oranžovo-růžovými barvami koncem 19.století na počest královské návštěvy prince Alberta a královny Viktorie. Mnoho budov ve starém městě si tuto podobu zachovává dodnes. Prohlédněte si např. palác Hawa Mahal, bránu Patrika Gate do zahrady Jawahar Circle a bránu Ganesh Pol do pevnosti Amber Fort.

Indický svátek Holi: Oslava jara, exploze barev a vítězství dobra

Čtěte také:

Indický svátek Holi: Oslava jara, exploze barev a vítězství dobra

Azurové břehy Malediv

Azurové moře na Maledivách

Azurové moře na Maledivách Shutterstock

Exotický ostrovní stát v Indickém oceánu patří k nejvyhledávanějším tropickým destinacím. Díky proslulým potápěčským lokalitám a snovým letoviskům, nabízejí Maledivy perfektní kombinaci relaxace a dobrodružství v místních dokonale azurových vodách. Ať už budete plavat s mantami, objevovat podmořský svět při šnorchlování, prohánět se na kajaku lagunou nebo se jen tak povalovat na pláži, budete se cítit jako v ráji.

Vydejte se objevovat Maledivy

Město šmoulů Júzcar

Juzcar, město šmoulů

Juzcar, město šmoulů Shutterstock

Malebné andaluské městečko ležící asi dvě hodiny jižně od Sevilly nebylo vždycky modré. Ve skutečnosti ho natřeli namodro ve spojení s filmem Šmoulové z roku 2011 a vznikla tu skutečná šmoulí vesnička. Podle produkčního studia se budovy měly po čase vrátit k původní bílé, ale občané si odhlasovali nadějeplnou modř. Zajímavé je, že od roku 2017 – poté, co blankytné město navštívily desítky tisíc turistů – už Júzcar nemá dovoleno nazývat se domovem šmoulů kvůli sporu s tvůrcem kreslených postaviček. 

Průvodce Gaudího městem: 7 nejlepších atrakcí v Barceloně

Čtěte také:

Průvodce Gaudího městem: 7 nejlepších atrakcí v Barceloně

Levandulová Provence

Levandulové Provence

Levandulové Provence Shutterstock

Zdánlivě nekonečné levandulové lány proměňují Provence v jednu z nejhezčích (a nejlépe vonících) lokalit Francie. Lihovary – kde se esenciální olej z květů plní do lahví nebo se používá k výrobě mýdel, pleťových vod a krémů – jsou rozesety po celé oblasti. Jedním z nejmalebnějších míst, kde si můžete vychutnat krásu levandulí, je klášter Sénanque nedaleko vesnice Gordes. Jemná vřesově šedá barva kláštera působí v kontrastu s okolním fialkovým mořem téměř pohádkově.

Přivoňte si k Provence

Nizozemská záplava modřenců

Záplava modřenců v Keukenhof

Záplava modřenců v Keukenhof Shutterstock

Když uvažujete o Nizozemsku, máte nejspíš tendenci myslet na úhledné řady tulipánů. Stejně krásné jsou i zdejší modřence, s cibulovitými modravými květy, které připomínají hrozny. Vypravte se za nimi do slavného Keukenhofu poblíž městečka Lisse. Park náleží mezi největší květinové zahrady na světě, bývá nicméně otevřen pouze od konce března do konce května, a tak je v obležení turistů. Zkuste tam zamířit ve večerních hodinách, až davy prořídnou. Mimochodem, pokud se toužíte pokochat pohledem na tulipány, v Keukenhofu jich roste neuvěřitelných 800 odrůd.

Objevte nové exotické destinace aneb Žhavé tipy pro superžhavou dovolenou

Čtěte také:

Objevte nové exotické destinace aneb Žhavé tipy pro superžhavou dovolenou

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín