Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nekrásnější tuniské pláže

Nekrásnější tuniské pláže

Nekrásnější tuniské pláže

Tunisko je jednou z nejoblíbenějších dovolenkových destinací. Velkou měrou k tomu přispívá příjemné klima s velkým počtem slunečných dnů, vynikající kuchyně, přátelští lidé i dobrá úroveň poskytovaných služeb. Tím nejdůležitějším měřítkem jsou ale krásné pláže. Bývají často dlouhé i několik desítek kilometrů a do moře se svažují jen velmi pozvolna. Jemný zlatavý či bílý písek ocení především děti, kterým poskytne nevyčerpatelný zdroj stavebního materiálu.

Většina privátních pláží, náležejících k hotelovým resortům, leží stranou rušných letovisek. To poskytuje záruku precizně uklizeného písku, lehátek se slunečníky i čistého moře. Veřejné pláže využívají hojně místní obyvatelé ke koupání, sportování i velmi oblíbenému grilování. Můžete tu nasát trochu tradiční atmosféry. Jen musíte přimhouřit oči – na úklid po rušných večírcích obvykle moc času nezbývá. Samostatnou kapitolou jsou opuštěné plážičky, ležící stranou rušných letovisek i hotelových resortů. Tam se dá zažít opravdová romantika bez davů turistů. Nezapomeňte si slunečník a svačinu.

Vyberte si zájezd do Tuniska

Tunisko je velmi tolerantní zemí s pochopením pro rozmary zahraničních turistů, přesto se ženám nedoporučuje opalování bez vrchního dílu plavek. Na tuniských plážích můžete zažít i trochu adrenalinu, pokud využijete nabídky některého z mnoha středisek vodních sportů. Jízdy na banánech, vodních skútrech, katamaránech či paragliding patří k oblíbeným kratochvílím. Pro ty méně odvážné mohu doporučit projížďku podél pobřeží na velbloudech či koních. Pojďme se společně podívat na ty nejhezčí z tuniských pláží.

Mahdia

Mahdia

Mahdia

Oblíbené letovisko Mahdia se nachází 150 km na jih od hlavního města a místní pláže jsou považovány za jedny z nejkrásnějších v zemi. Téměř 6 km dlouhé pobřeží je pokryto jemným světlým pískem a pozvolný vstup do moře potěší především rodiny s malými dětmi. Těšit se můžete na širokou nabídku vodních sportů i poklidnou atmosféru.

Vydejte se s námi do letoviska Mahdia

Salakta

Salakta

Salakta

Malebné přístavní městečko, ležící jen 15 km od Mahdie se kromě bohaté historie může pyšnit i romantickou písčitou pláží, lemovanou divokými skalisky. Zkuste ji navštívit a určitě nebudete litovat. Pro mě je tato pláž dokonalou oázou klidu.

Rodinná dovolená na pláži: Baby friendly hotely v Tunisku

Čtěte také:

Rodinná dovolená na pláži: Baby friendly hotely v Tunisku

Tabarka

Potápění v Tabarce

Potápění v Tabarce

Jediná oblast Tuniska, kde je pobřeží trochu odlišné je sever. Letovisko Tabarka zaujme zejména velkým množstvím zeleně i kopcovitým terénem. Písečné pláže se tu střídají se skalnatými útesy. Průzračně čisté moře je domovem mnoha druhů ryb i dalších živočichů. Jedná se tak o jedno z mála tuniských letovisek zaslíbených potápění. Oproti jiným středomořským destinacím je potápění v Tabarce poměrně levné. 

Vaše dovolená v Tabarce

Sousse

Sousse

Sousse

Uprostřed olivových hájů a ovocných sadů leží perla tuniského pobřeží – letovisko Sousse. Pulzující město lemuje 6 km dlouhá, široká písčitá pláž z velké části pokrytá hotelovými lehátky a slunečníky. Pobavit se můžete v některém z plážových barů. K dispozici jsou také střediska vodních sportů.

Odpočiňte si v Sousse

Bizerte

Bizerte

Bizerte Slim Alileche

Nejseverněji položené město Tuniska zaujme díky krásnému starobylému přístavu. Městské pláže pokrývá hrubším zlatavý písek. Skutečný skvost se nachází několik kilometrů za městem. Známá Raf Raf Beach ležící jihovýchodě od Bizerty je ukryta mezi vysokými kopci. Již cesta na pláž je poměrně dobrodružná. Těšit se můžete na průzračně čisté moře, písčitou zátoku i skaliska dodávající pláži jistou dramatičnost. Určitě si nezapomeňte přibalit šnorchl.

Co má společného Indiana Jones, Angelika a Hvězdné války? Fotogenickou krajinu Tuniska!

Čtěte také:

Co má společného Indiana Jones, Angelika a Hvězdné války? Fotogenickou krajinu Tuniska!

Ostrov Djerba

Ostrov Djerba

Ostrov Djerba

Známý ostrov Djerba, ležící na jihu Tuniska láká 320 slunečnými dny v roce i množstvím krásných pláží. Nejznámější a nejnavštěvovanější je pláž Sidi Mahrez lemovaná luxusními resorty. Velmi fotogenická je také pláž Sidi Yativýhledem na 75 metrů vysoký maják Taguermess, vyvedený v barvách tuniské vlajky.

Objevte Djerbu všemi smysly

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín