Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nudapláže v Chorvatsku

Plánujete na letošek dovolenou v Chorvatsku, ale rádi byste při ní zažili něco nového a vzrušujícího? Vskutku nezapomenutelného? Odložte plavky i stud a vyzkoušejte některou z mnoha oblíbených nudapláží! Skoro se tomu ani nechce věřit, ale Chorvatsko je na ně skutečně bohaté. Představme si nyní alespoň deset z nich.

1. Nudistická pláž Brijuni, Veli Brijun

Nudistická pláž na ostrově Veli Brijun je úzká a skalnatá. Obklopuje ji krásná příroda, která potěší vaše oko i duši. Stejně jako pláž je i zdejší moře čisté a lákavé.

Pláž Brijuni, Chorvatsko

Pláž Brijuni, Chorvatsko

2. Naturistická pláž Kačjak, Crikvenica

Pláž se nachází poblíž obce Dramalj, přibližně 2 km od Crikvenice. Nudistická část sousedí s textilní. Krásná skalnatá a oblázková pláž s několika dlážděnými úseky leží nedaleko turistického letoviska Kačjak. Nejlepší místa bývají obsazena od časného rána, pospěšte si tedy a ukořistěte to nejvýhodnější!

Vyberte si zájezd do Chorvatska

3. FKK kemp Kanegra, Umag

Kemp Kanegra získal třetí místo v kategorii Nejlepší středně velký kemp v Chorvatsku za rok 2009. Nudistický kemp Kanegra byste našli na pobřeží jedné z nejhezčích istrijských zátok s mnoha oblázkovými a skalnatými plážemi.

4. Nudapláž Kovačine, ostrov Cres

Kemp Kovačine nabízí mnohá komfortní hřiště pro kempování, včetně těch pro nudisty. Je obklopen olivovníky a borovicemi, zatímco jeho plážové oblasti tvoří směs oblázků a kamenů s odděleným prostorem k opalování. Nudistům je věnována část kempu. Mají k dispozici pláž, která je výhradně nudistická. Tady si svou rozpustile odhalenou dovolenou určitě jaksepatří užijete.

Ostrov Cres, Chorvatsko

Ostrov Cres, Chorvatsko

5. Nudistická pláž Njivice, ostrov Krk

Njivice je nudistická pláž tvořená jemnými oblázky a skalisky. Nachází se v kempu Njivice a je pravým rájem pro zamilované páry. Bohužel tu chybí restaurační zařízení, ale nevěšte hlavu. Vezměte sem svou drahou polovičku a bude vás živit láska.

Objevte 10 překrásných malých ostrovů v Chorvatsku

Čtěte také:

Objevte 10 překrásných malých ostrovů v Chorvatsku

6. FKK pláž Punta Skala, Petrcane

Punta Skala byla kdysi populárním nudistickým resortem, avšak v roce 1989 se z ní stalo běžné textilní středisko. V současnosti je jedna část pláže nicméně stále vyhrazena pro nudisty. Je to pláž kamenitá a oblázková. Sprchy, stejně jako ostatní sociální zařízení, jsou umístěny v textilní části pláže. Takže se nezapomeňte obléknout do plavek, až se půjdete opláchnout.

Nejkrásnější dovolená v Chorvatsku

7. Nudistická Sahara, ostrov Rab

Saharu lze nalézt na ostrově Rab v blízkosti turistického letoviska Lopar. Je jednou z nejznámějších nudistických pláží. Láká k relaxaci nejen hebkým pískem, nýbrž i krásným borovým lesem v pozadí. Nemá žádné bary ani jiná zařízení. Vše, co potřebujete, pro vás ale každý den přiveze malá loď. Tedy až na různé sportovní náčiní, to si musíte přinést sami.

Pláž Sahara, Rab, Chorvatsko

Pláž Sahara, Rab, Chorvatsko

8. Nudapláž Slanica, ostrov Murter

Nudistická pláž Podvrške na ostrově Murter se rozprostírá u krásné písečné zátoky Slanica, hned vedle autokempu Slanica. Je písčitá a oblázková, oblíbená u nudistických návštěvníků, mladých párů a taktéž u rodin s malými dětmi. Své si tu najde opravdu každý a všichni bez výjimky budou určitě spokojení.

Hvězdy Instagramu: Tipy na místa s geniem loci

Čtěte také:

Hvězdy Instagramu: Tipy na místa s geniem loci

9. Pláž pro nudisty na ostrově Smokvica, Šibenik

Populární je rovněž nudistická pláž na malém ostrově Smokvica, vzdálená asi 28 km jižně od města Šibenik. Leží poblíž malebného městečka Primošten, které patří k nejvyhledávanějším turistickým střediskům v celé Dalmácii. Lodní taxi sem jezdí několikrát denně.

10. Nudistické pláže kempu Solaris, Poreč

Také kemp Solaris je známým cílem turistů. Nalézá se na zeleném poloostrově Lanterna, na půli cesty mezi městy Novigrad a Poreč. Zamilujete si jeho kouzelné pobřeží, četné nudistické pláže i odlehlé zátoky s nádhernými výhledy na moře.

Pobřeží Istrie, Chorvatsko

Pobřeží Istrie, Chorvatsko

Vězte, že tato naše pestrá nabídka představuje pouhý zlomek toho, co vám může Chorvatsko nabídnout. Nestyďte se a vyberte si dovolenou přesně podle vašich snů a tužeb, plnou hřejivého slunce, šumícího moře, osvěžujících nápojů a hlavně pohody!

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín