Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ohňostroj zážitků aneb Nejlepší zábavní parky v Dubaji

Zábavní park

Zábavní park Shutterstock

Pojďte se s námi na skok podívat do míst, kde se zaručeně rozplynou všechny starosti světa. Probuďte v sobě dětskou hravost, utečte do světa fantazie, sbalte přátele nebo rovnou celou rodinu a užijte si ohňostroj dobrodružství, na který jen tak nezapomenete. Ty nejlepší zábavní parky světa v Dubaji totiž čekají jen na to, až je objevíte.

IMG Worlds of Adventure

IMG Worlds of Adventure, Dubaj

IMG Worlds of Adventure, Dubaj dubaitourism.com

Naskočte na vlnu zábavy, která vás bude unášet během celé návštěvy největšího krytého zábavního centra na světě. Právě tady ožívají oblíbení Marvel superhrdinové i nostalgické vzpomínky na komiksová dobrodružství Cartoon Network. IMG Worlds of Adventure vám nabízí celodenní kratochvíli na úctyhodné ploše o rozloze 28 fotbalových hřišť. Nezapomeňte pohodlnou obuv, při zdolávání všech šesti zón plných dobrodružství vám přijde víc než vhod.

Vstupte do Marvel sekce, kde se pohoupete nad městem, a navíc pomůžete Spidermanovi v boji s doktorem Octopusem. Další část parku věnovaná ikonickým Avangers zve mezi skutečné hrdiny jako je Iron Man, Hulk nebo Thor. Poslední ze zmiňované trojice vás se svým mocným kladivem provede atrakcí, kde si vyzkoušíte, jaké to je vzdorovat gravitaci. Barevné městečko Lazy Town roztančí vaše oblíbené pohádkové postavičky, v potemnělém The Lost Valley budete moci žasnout nad dinosaury v životní velikosti a vydat se po jejich stopách až do dávných druhohor. Příznivci adrenalinových drah tu nesmí vynechat vzrušující jízdu s velociraptorem a predátory, při které se tají dech.

Až vám dojdou síly, načerpejte energii na IMG Boulevard plné restaurací s vybranými delikatesami různých světových kuchyní. Nejmenší návštěvníci se skvěle vyřádí v dětské zóně plné nafukovacích herních prvků. Na nebojácné dospělé zase čeká pohlcující zážitek inspirovaný The Haunted Hotel, svou odvahu tu můžete vyzkoušet v bludišti chodeb a měnících se scén s ďábelským podkresem.

Zájezdy do Dubaje 

Motiongate Dubai

Dráha Lionsgate, Motiongate - Dubaj

Dráha Lionsgate, Motiongate - Dubaj dubaitourism.com

Park Motiongate je jako stvořený pro milovníky dobrodružných atrakcí a hollywoodských legend. Čeká tu na vás přes třicet zběsilých jízd inspirovaných nezapomenutelnými akčními a animovanými snímky. Milujete Krotitele duchů, Shreka nebo Hunger Games? Stačí si jen vybrat, jestli začnete v zóně věnované Dreamworks, Lionsgate, Colombia Pictures nebo ve Šmoulí vesnici, která uchvátí nejmenší návštěvníky na celé hodiny. Na nejdivočejší jízdu celého parku se vydejte v sekci filmového studia Lionsgate, nasedněte do samostatného vozítka a rozjedete se vstříc nejrychlejší otočné dráze světa! Atrakci inspirovanou kasovními trháky John Wick a Podfukáři profrčíte doslova rychlostí blesku. Po jejím zdolání se zaručeně budete cítit jako hrdina akčních snímků, nebo aktér filmové loupeže.

Hravá Dubaj aneb Žhavé novinky z města budoucnosti

Čtěte také:

Hravá Dubaj aneb Žhavé novinky z města budoucnosti

LEGOLAND Dubai

Legoland, Dubaj

Legoland, Dubaj dubaitourism.com

Kdo by nemiloval báječný svět plný barev a fantazie, do kterého se můžete ponořit s kostičkami Lego. Vypravte se tam, kde vás říše plná barevné stavebnice obklopí a pohltí. Park je primárně určen dětem ve věku od dvou do dvanácti let, ale mezi celou řadou atrakcí si na své přijdou i starší rodinní příslušníci. Těšit se můžete na dobrodružné jízdy na horských drahách, interaktivní hry, které vás provedou celým světem, sestavení vlastního auta či měření sil na závodišti. Možností je tu nepřeberné množství. Na mnoha stanovištích si navíc děti vyzkoušejí týmovou práci a naučí se spolupracovat. Stavby k dokonalosti dotáhnete pomocí robotiky v sekci Mindstorms, v Lego City si užijete roli hasiče nebo policisty, v Minilandu plném titěrných staveb s tématikou Blízkého východu si budou i vaše děti připadat jako obři. Nastupte na středověkou Dračí dráhu plnou zvratů a kochejte se pohledem na život v kouzelném královském hradu. Až se na vlastní oči přesvědčíte o tom, že ke zbudování tohoto velkolepého parku bylo použito 60 milionů kostiček, možná vám spadne úžasem brada. Připravte se na pořádnou porci zábavy, která se znásobí návštěvou sousedního aquaparku Legoland plného vodních radovánek. A pokud se ubytujete v přilehlém hotelu Legoland, váš výlet do kostičkového království bude kompletní.

Dovolená v Dubaji

Play DXB

Play DXB, Dubaj

Play DXB, Dubaj dubaitourism.com

Rádi utíkáte v představách do světa fantazie a nebojíte se výzev? Pak vzhůru do nákupního centra The Dubai Mall, v jehož útrobách na vás čeká Play DXB, největší krytý park virtuální reality na světě. Můžete se tu do sytosti nabažit toho, jak se stírají hranice mezi realitou a imaginárním světem. Dvě podlaží plné záře neonů napěchované zábavou, která pohltí na dlouhé chvíle všechny od batolat po zkušené kmety. Ať už uspořádáte klání mezi přáteli nebo se vrhnete do sólo dobrodružství, fantazijní svět vás přenese mezi hororové příšery, na sportovní bojiště, pod mořskou hladinu nebo do nebes. Nesmíte si nechat ujít nervy drásající imaginární projížďku na vrchol Burj Khalifa, kde budete viset doslova na vlásku. Nasazením brýlí virtuální reality se můžete přenést i mezi Transformers a zjistit, jak rychle dokážete zatočit se všemi padouchy. Skákací hrady, labyrint prolézaček, skluzavek a trampolín rozzáří oči všech dětí, kterým se nebude chtít odcházet. Vstup je zdarma, platí se až jednotlivé atrakce, virtuální dovádění tak můžete kdykoli přerušit, užít si občerstvení a trochu odpočinku v přilehlé kavárně.

Cestujte bez obav: Nabízíme komplexní cestovní pojištění

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín