Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ohromující zážitky z pouště aneb Dubaj, jak ji neznáte

Poušť v Dubaji

Poušť v Dubaji Shutterstock

Ať už si chcete zvýšit hladinu adrenalinu na pouštním safari, užít si romantiku pod nebem plným hvězd nebo vyzkoušet tak trochu jiné kempování, pak je dubajská poušť přesně tím místem, které hledáte.

Pouštní jízda de luxe

Jízda dubajskou pouští

Jízda dubajskou pouští Shutterstock

Existuje jen málo zážitků, které jsou tak ryze ,,dubajské“, jako oblíbené pouštní safari. Pohodlně se usaďte na sedadlo luxusního vozu, pevně se držte a sledujte, jak si zkušený řidič poradí s rychlou jízdou přes písečné duny. Vychutnejte si pocit závrati při balancování na hraně strmých srázů, prudké sjezdy i pohled na nekonečné moře písku. Nezapomeňte si vyfotit západ slunce a navštívit beduíny, kteří pro vás připraví tradiční hostinu pod hvězdami.

Zájezdy do Dubaje 

Písečné rallye na čtyřkolkách

Pouštní čtyřkolky v Dubaji

Pouštní čtyřkolky v Dubaji Shutterstock

Toužíte-li v Dubaji prožít opravdové dobrodružství a splnit si své dětské sny, pak zkuste pokořit pouštní duny za volantem čtyřkolky. Záleží jen na vás, zda si troufnete zkrotit silný stroj sami, nebo si extrémní jízdu dopřejete na místě spolujezdce ve speciálně upravené čtyřmístné pouštní bugině s bezpečnostními pásy a klecí proti převrácení. Odměnou vám bude dechberoucí pohled na majestátní pouštní krajinu i intenzivní pocit spojení s přírodou.

Sandboarding ve velkém stylu

Sandboarding

Sandboarding Shutterstock

Sjíždíte rádi zasněžené svahy na snowboardu? Dopřejte si svou oblíbenou kratochvíli i během dovolené v Dubaji. Vaše lekce jízdy na sandboardu začne krátce po snídani, kdy je písek ještě chladný a teplota vzduchu tak akorát. Po krátké instruktáži už můžete svištět po písečných dunách a dosyta si vychutnat radost z jízdy. Sandboardingu se nemusíte vzdávat ani v případě, že cestujete s celou rodinou. Organizátoři výletů jsou připraveni i na nejmenší sportovce, kteří si jako odměnu mohou dopřát stylovou projížďku na velbloudech.

Ohňostroj zážitků aneb Nejlepší zábavní parky v Dubaji

Čtěte také:

Ohňostroj zážitků aneb Nejlepší zábavní parky v Dubaji

VIP pouštní safari

Oryx arabský v dubajském safari

Oryx arabský v dubajském safari Shutterstock

O tom, že poušť není jen velké pískoviště bez života, se přesvědčíte během vyjížďky do přírodní rezervace Dubai Desert Conservation Reserve, kde jsou k vidění stáda divoké zvěře v čele s vzácným přímorožcem oryxem arabským. Nemusíte mít obavu, že by váš výlet neměl styl – v Dubaji si krásy přírody budete prohlížet z pohodlí speciálně upravených historických landroverů. Ranní ptáčata mohou zvolit ranní safari, kdy se u napajedel srocují velká stáda. Váš okruh zakončíte bohatou arabskou snídaní, během které se z úst beduína dozvíte mnoho zajímavostí o zdejší fauně i flóře. O zážitek ze safari nepřijdete ani v případě, že si rádi přispíte. Právě vám jsou určeny večerní programy s tradiční večeří i pohledem na ohromující západ slunce.

Noc plná luxusu uprostřed pouště

Večeře v Al Maha Desert Resort & Spa

Večeře v Al Maha Desert Resort & Spa dubaitourism.com

Není kemp, jako kemp. Ty dubajské změní váš pohled na ubytování uprostřed přírody jednou pro vždy. Al Maha Desert Resort & Spa, situovaný v panenské přírodě rezervace Dubai Desert Conservation Reserve, dává glampingu patřičně luxusní nádech. Každá z elegantních vilek, které svým vzhledem nezapřou inspiraci architekturou tradičních beduínů, se pyšní privátním nekonečným bazénem i příjemnou zahrádkou. V místě jako stvořeném pro relaxaci vám bude k dispozici celá řada wellness procedur, ale také outdoorové aktivity, jako třeba jízda na velbloudech při západu slunce nebo komentované procházky či vyjížďky na čtyřkolkách po okolí. Objednejte si vilku s výhledem na jednu z přírodních oáz a užívejte si pohled na stáda gazel a přímorožců arabských.

Dovolená v Dubaji

Vzhůru do nebe v horhovzdušném balonu

Let balónem v poušti

Let balónem v poušti Shutterstock

Prohlédněte si Dubaj z ptačí perspektivy a nechte se unášet větrem až do krajiny nekonečného písku. Let horkovzdušným balónem nad supermoderní metropolí má speciální kouzlo a díky pečlivému načasování vám bude dopřán i pohled na východ či západ slunce. Z výšky se tak pokocháte divokostí pouštní krajiny, vyfotíte si stáda arabských onyxů a s hlavou v oblacích naplánujete i další pokračování vašeho velkého dubajského dobrodružství.  

Glamping v Tomorrowlandu 

Koupání v bazénu v poušti

Koupání v bazénu v poušti Shutterstock

Necháváte se rádi hýčkat? V designovém pouštním resortu Tomorrowland si užijete koncept luxusní oázy promyšlený do těch nejmenších detailů. Můžete si být jisti, že exkluzivní služby, bazénový komplex, moderní ubytování a živá hudební vystoupení v okouzlujícím prostředí pouštních dun budou tím pravým balzámem pro vaše tělo i duši. Magická atmosféra pouště tu získává docela nový rozměr.

Hravá Dubaj aneb Žhavé novinky z města budoucnosti

Čtěte také:

Hravá Dubaj aneb Žhavé novinky z města budoucnosti

Originální večeře v pouštní restauraci

Restaurace v poušti

Restaurace v poušti Shutterstock

Restaurace Sonara Camp je dalším z míst, které vám představí dubajskou poušť ve zcela novém světle. Díky dokonale propracovanému menu, elegantnímu prostředí, živé zábavě a důmyslnému osvětlení se na chvilku přenesete do snového světa plného chutí, barev a vůní. O vaši spokojenost tu budou pečovat profesionálové v čele s francouzským šéfkuchařem, který každý z chodů promění v nezapomenutelný zážitek. Na jeho menu kraluje hovězí tacos, kuřecí shawama, fusion jehněčí asador, rizoto s černým lanýžem i lahodný koláč dulce de leche. Venkovní kuchyně nabízí také mnoho lahůdek pro vegany, vegetariány i malé děti.

Paragliding nad dunami

Paragliding v poušti

Paragliding v poušti Shutterstock

Vzrušující let motorovým paraglidem nad dubajskou pouští je jedním ze zážitků, na který si troufnou jen ti největší odvážlivci. Adrenalinovou kratochvílí vás provedou zkušení instruktoři z pouštního kampusu Skydive Dubai Desert Campus. Do nebeských výšin se můžete vznést při východu nebo západu slunce a dopřát si tak pocit naprosté volnosti. Nezapomeňte si vaše okamžiky v oblacích řádně zdokumentovat. Hřejivá energie pouště dokonale prozáří stránky vaší fotoknihy.

Cestujte bez obav: Nabízíme komplexní cestovní pojištění

Východ slunce na cyklostezce Al Qudra

Beduíni na Al Qudra

Beduíni na Al Qudra dubaitourism.com

Pokud vás spíš než posezení v luxusní restauraci a adrenalinové zážitky, láká představa pobytu v přírodě, pak jste tím pravým adeptem pro vyjížďku po cyklistické trase Al Qudra. Tato dokonale upravená stezka je oblíbeným cílem dubajských milovníků cyklistiky i fitness nadšenců. Trať dlouhá 86 kilometrům i úžasné výhledy na pouštní krajinu láká zkušené i začínající jezdce. Cestou můžete zahlédnout divokou zvěř, fantaskně působící krajinu pouštních dun i dravé ptáky plachtící povětřím. Zkušení cyklisté radí naplánovat si vyjížďku v době, kdy vychází slunce. Probouzející se poušť, vlahý vánek ve vlasech a měkké ranní světlo se postarají o dokonalé kouzlo okamžiku.

Zážitky z velbloudích dostihů

Marmoom Camel Race Track, Dubaj

Marmoom Camel Race Track, Dubaj Shutterstock

Dubai Royal Camel Racing Club pořádá tradiční velbloudí dostihy – velké lákadlo pro místní obyvatele i zážitků chtivé turisty. Slavný závodní klub, který se nachází jen půl hodiny jízdy od centra Dubaje, přitahuje majitele závodních velbloudů z celých Spojených Arabských Emirátů. Při pohledu na líně přežvykující koráby pouště by se mohlo zdát, že je takřka nemožné přinutit je ke sportovním výkonům. Závodní velbloudi vás však hravě přesvědčí o opaku. Na závodiště se vyplatí přijet s dostatečným předstihem. Jen tak budete mít příležitost pohladit si velbloudí závodníky a vsadit si na svého favorita. Pak už se jen pohodlně usadíte a budete sledovat, jak se váš velbloud potýká s nástrahami supermoderní závodní dráhy Marmoom Camel Race Track, která je největší svého druhu v Dubaji.

Hatta: Okořeňte si dovolenou v Dubaji dobrodružstvím v srdci hor

Čtěte také:

Hatta: Okořeňte si dovolenou v Dubaji dobrodružstvím v srdci hor

Romantický piknik u jezera

Love Lake Dubai

Love Lake Dubai Shutterstock

I aktivní cestovatelé mohou někdy zatoužit po chvilce klidu v lůně přírody. V dubajské poušti je jim k dispozici třeba Love Lake Dubai. Jak už název napovídá, jedná se o oblast jezer, vzájemně propojených do tvaru srdce. S plnými piknikovými koši sem míří nejen zamilovaní, ale také rodiny s malými dětmi a každý, kdo si chce dopřát piknik uprostřed zeleně. Ta je v Dubaji nedostatkovým zbožím a tady ji architekti vysadili tak, aby při pohledu shora tvořila nápis love. Jak je v Dubaji dobrým zvykem k dispozici vám bude dostatek parkovacích míst, laviček i míst pro grilování. Obzvláště velkolepé jsou zdejší západy slunce, na které se rozhodně vyplatí počkat.

Hvězdné putování s astronomy 

Hvězdné nebe v dubajské poušti

Hvězdné nebe v dubajské poušti Shutterstock

Nezapomenutelný zážitek i rozšíření obzorů nabízí vzdělávací program pozorování noční oblohy s astronomy pod záštitou organizace Dubai Astronomy Group. Můžete si vybrat z mnoha tematických akcí či workshopů pod širým nebem. Poušť je jedním z nejlepších míst pro pozorování noční oblohy. Díky odbornému výkladu si uděláte dokonalou představu o názvech jednotlivých souhvězdí a při troše štěstí možná spatříte i vzácnou pouštní lišku, gazelu nebo sovu. 

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín