Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Perly černého kontinentu: 10 nejkrásnějších pláží Afriky

TOP 10 nejkrásnějších pláží Afriky

TOP 10 nejkrásnějších pláží Afriky Shutterstock

Větrné břehy Seychel, strašidelné pobřeží Namibie, zanzibarský ráj rybářů nebo celebritami navštěvované Kapské Město? Sestavili jsme pro vás žebříček 10 nejhezčích pláží rozmanitého afrického kontinentu, které spojuje sametový písek, šumivá voda a pestrý svět pod hladinou.

Camps Bay, Kapské Město, Jihoafrická republika

Camps Bay v Kampském městě

Camps Bay v Kampském městě Shutterstock

Trendy pláž Camps Bay je známá jako místo, kde můžete získat autogram některé oblíbené celebrity. Nejen známé osobnosti láká andělsky bílým pískem a travnatými pahorky, ideálními pro relaxaci. Leží pouhých 15 minut jízdy od centra města a 30 minut od mezinárodního letiště v Kapském Městě (23 km).

Vyrazte do JAR: Široká nabídka zájezdů u Invia

Diani Beach, Kwale County, Keňa

Diani Beach v Keni

Diani Beach v Keni Shutterstock

Diani má vše, co si můžete přát, od třpytivého písku a svěží zeleně až po velbloudy a jízdu na kole skrze místní vesnice. Pláž je známá neuvěřitelně jemným pískem. Její voda je teplá a křišťálově čistá, a když se zvedne vítr, můžete si na jejích vlnách i zasurfovat. Na souši můžete trávit čas sledováním opic ve větvích nebo hraním volejbalu s místními. 

Objevte Keňu: Vybírejte z naší nabídky

Skeleton Coast, Namibie

Skeleton Coast, Namibie

Skeleton Coast, Namibie Shutterstock

Z nejsevernější oblasti Namibie vyčnívá magické pobřeží s tajemným názvem Skeleton Coast neboli Pobřeží koster. Kvůli skalnatým mělčinám a zlověstné mlze bývá zrádné, mnoho lodí zde v minulosti ztroskotalo a jejich kostry ho dodnes zdobí. Kdysi zde bývaly časté také skeletony velryb. Pláž ale působí strašidelným dojmem jen někdy, písečné duny zalité sluncem se táhnou k nebi a tu a tam zde můžete spatřit i majestátní lvy... 

10 dechberoucích míst africké přírody

Čtěte také:

10 dechberoucích míst africké přírody

Watamu, Malindi, Keňa

Pláž Watamu v Keni

Pláž Watamu v Keni Shutterstock

Pěší pochod přes lesní rezervaci Arabuko Sokoke spojený s hledáním vzácného ptactva představují pouhý začátek této neuvěřitelné pláže. Watamu leží v národním parku a má optimální podmínky nejen pro potápění či šnorchlování, ale i pro lenošení v ústraní. Je přesně tou pláží, o níž lidé sní, když se vydávají do tropického ráje...

Nungwi, Zanzibar, Tanzanie

Pláž Nungwi, Zanzibar

Pláž Nungwi, Zanzibar Shutterstock

Příliv na odlehlé pláži Nungwi je ideální pro rybolov kranase amerického, tuňáka žlutoploutvého či mořana zlatého. Navzdory bohatému podmořskému životu oblast vyzývá k bohulibým vodním aktivitám. V kdysi ospalé rybářské vesnici se budou cítit jako doma sportovci i rodiny. Tempo života je tu bezstarostné a zdejší obyvatelé hýří vlídností.

Zanzibar: Vybírejte z tisíců zájezdů

Anse Source d'Argent, ostrov La Digue, Seychely

Pláž Anse Source d'Argent, ostrov La Digue

Pláž Anse Source d'Argent, ostrov La Digue Shutterstock

K tomu, abyste si ji zamilovali, stačí opravdu jeden jediný pohled. Není divu, že se jedná o nejvíce fotografovanou pláž na světě. Její žulové balvany, stuhy zářivého písku, akvamarínové vody, kokosové palmy, šumící vlnky moře a čarovné západy slunce okouzlí každého. 

Coffee Bay, Jihoafrická republika

Coffee Bay ve Východním Kapsku

Coffee Bay ve Východním Kapsku Shutterstock

Přímořská vesnice Coffee Bay se nachází v srdci divokého pobřeží (Wild Coast). Vedle nedotčených pláží nabízí bary, vynikající podmínky pro rybolov a malebné scenérie. Zahajte den procházkou po rozeklané pláži Coffee Bay a vychutnejte si tamní pohodu. S východem slunce se ponořte do krásné vody a nechte na sebe působit kouzlo jednoho z nejpěknějších koutů Jižní Afriky.

Na safari do Afriky

Čtěte také:

Na safari do Afriky

Pláž Mombasa, Keňa

Pláž Mombasa v Keni

Pláž Mombasa v Keni Shutterstock

Přílivový břeh pláže Mombasa se pokládá za jeden z přírodních divů. Tyrkysové vody se dotýkají pásů bílého písku, lemovaných nekonečnými řadami palem. Podmořský život můžete prozkoumat s brýlemi a šnorchlem nebo při plavbě lodí se skleněným dnem. Některé úseky pláže zabírají resorty, v mnoha částech ji však můžete mít jen pro sebe.

Falaises El Marsa, Alžírsko

Pláž El Marsa, Alžírsko

Pláž El Marsa, Alžírsko Shutterstock

Toužíte po idylickém ostrovním zážitku na krásné pláži s živým podmořským životem? Pak je Falaises d'El Marsa a Alger přesně pro vás. Četné útesy jsou obklopené pěnivými vlnami, ve kterých můžete plavat a dovádět na kajaku nebo šnorchlovat.

Anse Lazio, ostrov Praslin, Seychely

Pláž Anse Lazio, ostrov Praslin

Pláž Anse Lazio, ostrov Praslin Shutterstock

Přineste si ploutve a šnorchl! Rušný útes nedaleko pobřeží Anse Lazio vám totiž nabídne blízké setkání se stovkami pestrobarevných ryb. Živé korálové zahrady vás zavedou skoro až na jinou planetu. Nudit se nebudete ani na souši. Kokosové palmy lemované žulovými balvany vytvářejí tropickou oázu, která slibuje nevšední dobrodružství.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín