Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rajská příroda ostrova Mauricius

Příroda ostrova Mauricius

Příroda ostrova Mauricius

Ostrov Mauricius si vás podmaní, ještě dříve než vkročíte na jeho půdu. Už pohled z letadla na ten zelený kousek ráje uprostřed oceánu je jedinečný. Připočtěte si ještě příjemné klima, usměvavé domorodce, pláže jako z pohádky a úžasně pestrou přírodu. Mauricius si vás dozajista podmaní. Až se dostatečně nabažíte odpočinku na pláži, zkuste prozkoumat i přírodní bohatství této krásné země.

Duhové písečné duny Chamarel

Duhové písečné duny Chamarel

Duhové písečné duny Chamarel

Jedinečný přírodní jev se nachází v horské oblasti, skrytý mezi kávovými plantážemi. Malý kousek země je pokryt písečnými dunami, vyvedenými v sedmi barevných odstínech. Je až k neuvěření, že tato nádhera je jen dílem přírody. Barva vyvřelé horniny přechází zvolna z růžové, fialové, hnědé, červené až po tyrkysově modrou. Tyto nádherné barvy jsou způsobeny vysokým obsahem hliníku a železa. Pokud byste stejně jako já zatoužili po troše písku na památku, tak vás musím zklamat. Oblast je přístupná jen po dřevěných lávkách, ale i tak se jedná o výjimečný zážitek. Netuším proč, ale při pohledu na tu pohádkovou nádheru jsem se nemohla zbavit představy, že někde tady určitě žijí třpytiví jednorožci z pokojíčku mé dcery.

Zájezdy na Mauricius

Vodopád Chamarel

Vodopád Chamarel

Vodopád Chamarel

Za dalším krásným místem nemusíme chodit daleko. Poblíž vesničky Chamarel (jihozápad ostrova), která je součástí národního parku Black River Gorges, se nachází skalní převis ze kterého padá říčka St. Denis do nitra kráteru. Velkým zážitkem je již samotná cesta k vodopádu. Úzká pěšinka vede bujnou tropickou vegetací a spíše než turistické značky vás na místo dovede ohlušující zvuk padající vody.

Nejkrásnější pláže ostrova Mauricius

Čtěte také:

Nejkrásnější pláže ostrova Mauricius

Le Val Nature park

Le Val Nature park

Le Val Nature park

V národním parku Le Val (jihovýchod ostrova) se příjemně snoubí krásná příroda s množstvím atrakcí pro děti i dospělé. V areálu o rozloze 2 800 hektarů jsou k vidění jezírka ve kterých mohou návštěvníci spatřit krevety, úhoře a další tropické sladkovodní ryby. Množství rybníčků, palmových hájů i skleníků s exotickými květinami přímo vybízí k relaxaci. Park je hustě osídlen opicemi, pestrobarevnými ptáky i majestátními suchozemskými želvami. Součástí areálu je také půjčovna loděk, hřiště na minigolf a stylová kreolská restaurace.

Cestujte bez obav: Připojištění Special vás chrání před potížemi s Covid-19

Ostrov Aigrettes

Ostrov Aigrettes

Ostrov Aigrettes

Pokud chcete vidět skutečný ráj, tak se určitě vypravte na ostrov Ile aux Aigrettes. Jedná se o přírodní rezervaci mající za cíl zachování původních druhů rostlin a živočichů. Tento malý korálový ostrov by mohl být nazýván svatyní zvířat. Během prohlídky můžete pozorovat množství plazů (scink, gekon), vzácných druhů ptáků, hmyzu i obřích suchozemských želv. Unikátní je i místní flóra zahrnující celou řadu palem, orchidejí všech tvarů a barev i ebenový les. Součástí prohlídky je také návštěva muzea se zajímavou expozicí věnovanou ptáku Dodo, který je považován za symbol ostrova. Nelétavý pták, přezdívaný též blboun nejapný, doplatil na svou důvěřivost i neschopnost vzlétnout a v průběhu 17. století byl zcela vyhuben.

Objevujte Mauricius všemi smysly

Hora Le Morne Brabant

Le Morne Brabant

Le Morne Brabant

Jste-li alespoň trochu fyzicky zdatní, tak byste si neměli nechat ujít výstup na horu Le Morne Brabant, vyobrazenou na titulní straně každého turistického průvodce. Ideální je vyrazit v ranních hodinách v doprovodu místního průvodce a nezapomenout na pevnou obuv. Tříhodinová trasa vás provede panenskou přírodou s mnoha endemickými druhy rostlin. Na jejím konci budete odměněni úchvatným panoramatickým výhledem na ostrov i oceán s hradbou korálového útesu. Samotný vrcholek hory není z důvodu ochrany přírody přístupný veřejnosti. Hora je zapsána na seznamu světového dědictví UNESCO.

6 důvodů, proč navštívit Dominikánskou republiku

Čtěte také:

6 důvodů, proč navštívit Dominikánskou republiku

Botanická zahrada Pamplemousses

Botanická zahrada Pamplemousses

Botanická zahrada Pamplemousses

Proslulá botanická zahrada Pamplemousses byla založena v roce 1736 a v průběhu let se rozšiřovala až do dnešní úctyhodné rozlohy 37 hektarů. Malebný areál je protkán úzkými cestičkami, které vás provedou alejemi banánovníků, kokosových palem, palem talipot i mangrovníků. Příjemné osvěžení skýtají jezírka s exotickými rybkami. Světoznámé jsou především zdejší obří lekníny Victoria Regia, jejichž listy unesou i malé dítě. Zvířecí říši zastupují obří suchozemské želvy či roztomilí jávští jeleni. Součástí parku je i budova historického cukrovaru či bílé koloniální panské sídlo, sloužící jako výstavní galerie.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín