Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Řecko za hranicí všední dovolené: Potápění, lezení, vodní sporty a pěší turistika

Parasailing na ostrově Rhodos

Parasailing na ostrově Rhodos Shutterstock

V Řecku vás čekají krásné pláže s křišťálově čistou vodou v každém myslitelném odstínu modré, lahodná gastronomie a jedinečná kultura. Pokud vás přestane bavit sladké plážové povalečství, můžete si dovolenou okořenit některou z následujících aktivit.

Pěší turistika okolo monastýrů Meteora

Klášter, Meteora, Řecko

Klášter, Meteora, Řecko Shutterstock

Meteora představují jedno z nejúžasnějších míst řecké pevniny. Staleté větrem ošlehané byzantské kláštery shlížejí z dramatických vrcholů skal a spolu s okolními kamennými pilíři lákají k průzkumu po turistických stezkách. Památka na seznamu UNESCO poskytuje hned několik příležitostí pro akčnější dobrodružství. Vydejte se na procházku úzkými cestičkami a schůdky vytesanými do skal, šplhejte svěží zelení k jedné z opuštěných či stávajících náboženských komunit nebo si jen vychutnejte ohromující výhledy na krajinu Thesálie. Širší okolí nabízí rafting, kanoistiku a cykloturistiku.

Vyberte si zájezd do Řecka

Potápění na Santorini

Potápění v Řecku

Potápění v Řecku Shutterstock

Santorini je kromě jiného proslulé zajímavým vulkanickým kráterem, pulzujícím nočním životem a západy slunce jako z pohlednic. Okolní Egejské moře okouzluje kobaltově modrou vodou a jeho hlubiny lákají potápěče pestrou podmořskou krajinou, kterou vytvarovala během mnoha století sopečná aktivita. Podvodní ráj vás okouzlí tajuplnými jeskyněmi, útesy, vraky lodí a samozřejmě hojným životem pod hladinou. 

Specialistka na Řecko představuje kouzelné Kyklady

Čtěte také:

Specialistka na Řecko představuje kouzelné Kyklady

Maratón v Athénách

Panathénský stadion, Athény

Panathénský stadion, Athény Shutterstock

Legenda praví, že posel Feidippidés uběhl vzdálenost 42 km z Marathónu do Athén, kde posledním dechem oznámil vítězný výsledek bitvy u Marathónu proti Peršanům. Jeho příběh inspiroval moderní závod, jenž se pravidelně pořádá po celém světě. Není žádným překvapením, že mnozí dálkoví běžci sní právě o účasti na athénském maratónu, který se koná na původní trase. Závod končí na Panathénském stadionu, dějišti prvních moderních letních olympijských her konaných roku 1896. Autentický maraton se každoročně koná v listopadu a láká tisíce běžců z celého světa. Nerovný terén z něj činí jeden z nejtěžších závodů světa.

Cestujte bez obav: Připojištění Special vás chrání před potížemi s Covid-19

Vodní sporty na Kykladách

Surfkiting v Egejském moři

Surfkiting v Egejském moři Shutterstock

Kykladské ostrovy jsou poseté větrnými mlýny, pozůstatky z dob, kdy vítr představoval hlavní zdroj energie. I dnes je egejský severní vítr neoddělitelnou součástí života na ostrovech. Téměř na každé pláži si kromě obvyklých zábavných aktivit můžete vyzkoušet vodní lyžování nebo windsurfing. Pláže jako Mikri Vigla a Aghios Georgios na ostrově Naxos a Golden Beach či Santa Maria na Paru nabízejí windsurfing světové úrovně. Milovníci adrenalinu určitě nepohrdnou paraglidingem nebo kitesurfingem. Vyrazit můžete i na výlet katamaránem nebo plachetnicí do mořské jeskyně Sykia na západním pobřeží ostrova Milos.

Nejširší nabídka zájezdů do Řecka

Lezení na ostrově Kalymnos

Lezení na ostrově Kalymnos

Lezení na ostrově Kalymnos Shutterstock

Horský terén na Kalymnu přitahuje horolezce ze všech koutů světa. Čtvrtý největší z Dodekanéských ostrovů se pyšní desítkami vynikajících lezeckých lokalit, které zahrnují jak jednodušší stezky pro začátečníky, tak i strmé a náročné útesy pro zkušené. Vápencové skalní stěny tu kontrastují s takřka neomezeným modrým obzorem a tvoří snové pozadí pro lezení. Po dlouhém dni plném fyzické zátěže si pak vychutnáte příjemně klidné pláže i lahodnou místní kuchyni. Pokud vás to ale táhne spíše k vodě, dejte šanci zdejší potápěčské scéně. 

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín