Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Roadtrip s Kubajzem: Po stopách německých automobilek

Roadtrip s Kubajzem

Roadtrip s Kubajzem Kubajz

Pro mě osobně bylo Německo vždy spojené s auty. Pocházím totiž z Děčína a do Německa jsme to měli vždy kousek, což byl tak trochu asi i důvod, proč se táta začal živit dovozem aut odtamtud. Díky tomu jsem si vytvořil vztah k autům a začal se o ně víc zajímat.

A co vám budu povídat, když mi přišel e-mail s dotazem, jestli bych se nechtěl podívat do Německa do skleněné manufaktury Volkswagen v Drážďanech a pak do muzea Audi v Ingolstadtu, nešlo říct ne. Třešničkou bylo, že jsem na tohle rajzování dostal Audi Q3. Proto jsem to pojal hodně roadtripově. 

Audi na piedestalu 

Staré modely Audi

Staré modely Audi Kubajz

V Drážďanech se mi povedlo omylem najít super hotel s parádním výhledem na Zwinger a kousek od Opery, u které je krásné náměstí a spousta dalších historických budov. Nicméně jsem si schválně nevyhledával žádné fotky nebo místa na focení a chtěl jsem si to všechno objevit sám. V pondělí navečer jsem tedy vyrazil směr historické centrum a fotil ostošest. Tak mě to nadchlo, že jsem se rozhodl si druhý den přivstat. Dal jsem budíka na 4 ráno a vyrazil jsem hledat místa na východ sluníčka. Výhodou bylo, že město bylo krásně prázdné a já si mohl celkem slušně naaranžovat i svoje vozítko a cvaknout si ho s těmi historickými budovami. Líbil se mi kontrast moderního auta a starých budov.

Futuristické elektromobily

Muzeum Audi

Muzeum Audi Kubajz

Dopoledne jsem se pak přesunul do prosklené manufaktury. Připadal jsem si, jako kdybych se ocitl v budoucnosti. Celá manufaktura je zaměřená na elektromobily a je opravdu hodně futuristická. Navíc skrze sklo vidíte přímo do výrobní linky. Velká část je dokonce volně přístupná. Popřípadě si můžete zaplatit prohlídku, v sobotu se konají v českém jazyce.

Destinace pro fajnšmekry: Sasko nejsou jen nákupy v Drážďanech

Čtěte také:

Destinace pro fajnšmekry: Sasko nejsou jen nákupy v Drážďanech

S větrem o závod 

Audi forum

Audi forum Kubajz

Pokochal jsem se, zafotil si a pomalu vyrazil směr Ingolstadt. Což byly asi 4 hodiny jízdy. Po německé dálnici je to samozřejmě celkem radost, obzvlášť s takovým autem, jako jsem měl já. Úseky s neomezenou rychlostí jsou ale opravdu nezvyk a musím říct, že si člověk přijde fakt zvláštně, když jede přes 200 km/h a ví, že u nás by mu za to vzali i rodný list. Nechtěl jsem to ale valit jen po dálnici. Takže když jsem viděl na mapě zelené fleky a všiml si, že projíždím parádním lesem, snažil jsem se z dálnice sjet a trochu objevovat. Udělal jsem to dvakrát a pokaždé to stálo za to. Dokonce jsem omylem našel jednu lesní osadu, kam můžete vejít a dostanete se mezi volně pobíhající srnky, kozy atd. Parádní zážitek a příjemné zpestření. 

Továrna na sny

Muzeum Audi

Muzeum Audi Shutterstock

Audi forum, ve kterém je muzeum a vlastně celá automobilka, slibovalo fakt zajímavou podívanou. A hned po vkročení do muzea mi bylo jasné, že jsem si na tuhle prohlídku měl vyčlenit víc času. Rychle jsem proběhl muzeum a s vytřeštěnýma očima dorazil ke vstupu na Factory tour. Tam zaplatíte 7 eur a čeká vás neskutečná podívaná. A když si s sebou vezmete kartičku na parkování, tak vám ji odblokují a parkování máte zdarma.

Vyberte si nejvýhodnější zájezdy do Německa

Na Factory tour jsme s sebou bohužel nesměli mít telefony ani foťáky, tak jsem vám nemohl nic nafotit. Ale ono se není čemu divit. Vzali nás totiž přímo na výrobní linku a stáli jsme ani ne metr od robotů, co svařují karoserie. Na vlastní oči jsem viděl, jak se skládá celé auto od začátku až do konce a byl to opravdu zážitek. Prohlídka utekla neskutečně rychle a já odcházel tak namotivovaný, že jsem se skoro chtěl ucházet o práci v Audi. Nebo si aspoň jedno Audi koupit... Za těch 7 eur to opravdu stálo a já už se těším, až sem vezmu tátu a dědu a projdu si to s nima. Protože ti z toho budou ještě víc unešení než já.

Země mezi dvěma moři: Fascinující kraj za humny

Čtěte také:

Země mezi dvěma moři: Fascinující kraj za humny

No a pak už mě čekalo rajzování zpět. Z Ingolstadtu to je cca 3,5 h do Prahy, což není nic hrozného. Jinak samozřejmě máte v Německu možnost navštívit ještě třeba BMW či Mercedes-Benz v Mnichově nebo velké muzeum ve Wolfsburgu. To si budu muset nechat na příště.

Rajzujte po Německu nejen s Kubajzem! Klikněte sem a dozvíte se víc.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Přáli byste si navštívit tuto lokalitu? Stačí si vybrat.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín