Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vzhůru na sjezdovku! Objevte 5 nejlepších lyžařských středisek Itálie

Jaká jsou nejlepší lyžařská střediska Itálie?

Jaká jsou nejlepší lyžařská střediska Itálie? Shutterstock

Hola hola, sjezdovka v Itálii volá! A ne jedna! Vybrali jsme pro vás pět italských lyžařských středisek, která si zamilujete dřív, než zapnete lyžáky. 

Ze všech alpských zemí má Itálie nejrozmanitější pohoří. Země pizzy a těstovin nevyniká jen v gastronomii, její sjezdovky platí za nejlépe upravené v celé Evropě. A skoro si můžete vsadit na krásné slunečné počasí. Navíc, pro českou klientelu je dovolená v italských Alpách finančně nejvýhodnější. 

Val di Fiemme

Val di Fiemme

Val di Fiemme Shutterstock

Se svými 103 kilometry sjezdovek patří Val di Fiemme mezi nejoblíbenější střediska českých lyžařů. Hlavním důvodem je poměr cena/výkon. Ubytování patří mezi levnější a zakoupený skipas vám umožňuje lyžovat ve čtveřici areálů – Alpe Cermis, Latemar, Alpe Lusia a Passo Rolle (areály nejsou propojeny lanovkami). Ve střediscích najdete jak červené sjezdovky, strmé černé tratě, tak i pohodové mírné louky značené modrou barvou. Malí i velcí budou nadšeni z 900 m dlouhé bobové dráhy Alpine Coaster Gardoné, která je dostupná z městečka Predazzo kabinovou lanovkou. 

Zažijte lyžovačku v Itálii!

Livigno

Livigno

Livigno Shutterstock

Malebné městečko Livigno je bezcelní zónou a dalším oblíbeným lyžařským střediskem. Celková délka převážně červených sjezdových tratí je 115 km. Jistota sněhu je zde díky nadmořské výšce až do konce dubna. Největší plocha sjezdovek tohoto střediska náleží hřebeni Carosello 3000, kde najdete kolem lanovky nejprudší tratě. Nově se v Livignu nachází i Aquapark Aguagranda s wellness centrem.

Gurmánské tipy z Ruska, které vás zaručeně zahřejí

Čtěte také:

Gurmánské tipy z Ruska, které vás zaručeně zahřejí

Pozor: do Livigna se vjíždí jednosměrným tunelem s kyvadlovým provozem, zvlášť pokud jedete v sobotu, je potřeba si dopředu zjistit, kdy je tunel otevřen pro cestu tam i zpět. 

Aprica

Aprica

Aprica Shutterstock

Aprica je rodinné lyžařské středisko, jehož ceny jsou velmi příznivé. Toto středně velké středisko nabídne sjezdové tratě v celkové délce 50 km. Hlavní výhodou je blízkost ubytování ke sjezdovkám. Součástí lyžařského areálu je cvičná louka pro úplné začátečníky. Nejmenší lyžaři se v dětském parku mohou vyřádit na snowtubingu. A aby zimních radovánek nebylo málo, městečko nabízí ledovou plochu pro bruslaře. Vzhledem k tomu, že je toto středisko velmi oblíbené mezi českými lyžaři, začínají se tu objevovat italsko-české nápisy, což, společně se snahou Italů každému porozumět, téměř boří jazykovou bariéru. 

Vyrazte s námi na lyže!

Arabba/Marmolada

Marmolada

Marmolada Shutterstock

Středisko Arabba se svým ledovcem Marmolada patří do legendárního okruhu Sella Ronda. Mnozí označují Arabbu perlou Dolomit a horu Marmolada jako jejich symbol. Celková délka sjezdovek je 89 km (Sella Ronda 490 km) a díky nadmořské výšce se zde drží sníh až do jara. Lyžování v Arrabě patří k náročnějším, a tak je vhodné spíše pro zkušenější lyžaře, najdou se tady i mírnější svahy vhodné pro děti.

5 nejlepších lyžařských středisek v Rakousku

Čtěte také:

5 nejlepších lyžařských středisek v Rakousku

Tip: V Arabba/Marmolada se koná lyžařské safari Grande Guerra, které vás provede po stopách 1. světové války. Malé válečné muzeum představuje roli Dolomit v době, kdy bylo v ledovci ukryto celé vojenské město.

Kronplatz

Kronplatz

Kronplatz Shutterstock

Kronplatz vás osloví zejména širokými sjezdovkami, moderními kabinovými lanovkami a nejvýkonnějším zasněžováním. Patří mezi nejkvalitnější a nejrušnější středisko Dolomit. Na zkušené lyžaře čeká i dvojice pětikilometrových černých sjezdovek. Komplexně je však areál vhodný jak pro náročnější, tak méně zdatné lyžaře. Rodiny s dětmi ocení výukový park s figurkami pro nejmenší a pro pokročilejší ideální výukový terén směrem na Olang. Kronplatz je jedním z nejspolehlivějších areálů co se sněhu týče, sezóna zde trvá od konce listopadu nejméně do poloviny dubna.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín