Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zanzibar místo školní lavice: Vydejte se s dětmi na objevitelskou dovolenou

Užijte si Zanzibar s dětmi

Užijte si Zanzibar s dětmi Shutterstock

Zvedněte kotvy a vyrazte na dobrodružnou rodinnou výpravu na bělostné pláže Zanzibaru. Užijete si moře zábavy a během výprav za krásami ostrova koření si vy i vaše dítka rozšíříte obzory i znalosti.

Tělocvik na pláži

Plážové radovánky, Zanzibar

Plážové radovánky, Zanzibar Shutterstock

Ve zdravém těle zdravý duch! Mladým studentům, prospěje chůze po bělostných plážích, omývaných vodami Indického oceánu. Hodiny tělocviku hravě nahradí šnorchlování, dovádění ve sluncem prohřátých vlnách, jízdy na banánu či paddle boardu, plážový volejbal, lekce aqua aerobiku v hotelovém bazénu nebo plavání s delfíny na otevřeném moři. Hotelové resorty nabízejí množství sportovních aktivit i pro pohybu chtivé rodiče. Na tenisových kurtech, v hotelových fitness centrech i barevné kráse mořských hlubin znovu naleznete ztracenou fyzičku.

Objevujte s námi Zanzibar

Dějepis ve Stone Town

Památník otroků, Stone Town, Zanzibar

Památník otroků, Stone Town, Zanzibar Shutterstock

O tom, že dějepis nemusí být jen nudné biflování letopočtů přesvědčí vaše potomky procházka starou částí ostrovní metropole. Zanzibarský Stone Town jim učaruje křivolakými kamennými uličkami, městskou pevností ze 17. století, pestrobarevnými měšťanskými domy s dřevěnými balkóny a vyřezávanými dveřmi i atmosférou starého přístavu, kde se odehrávaly nechvalně známé trhy s otroky. U památníku, zobrazujícího jejich utrpení, přeběhne mráz po zádech i jindy suverénním puberťákům. Mix orientálních arabských, indických a afrických vlivů vysloužil Stone Townu zápis na seznam světového dědictví UNESCO.

Podmanivá krása Zanzibaru aneb Proč vás ostrov koření chytí za srdce

Čtěte také:

Podmanivá krása Zanzibaru aneb Proč vás ostrov koření chytí za srdce

Zdravá strava na plantážích

Čerstvý muškátový ořech, spice tour

Čerstvý muškátový ořech, spice tour Shutterstock

Nenechte si ujít návštěvu proslulých plantáží s kořením. Na oblíbené spice tour odhalíte důvod vysoké ceny vanilky, přivoníte si k citronové trávě, proniknete do tajemství tří druhů pepře, ochutnáte palčivou kůru skořicovníku a zjistíte, že muškátový oříšek je ve skutečnosti vysušené semeno plodu muškátovníku.

Cestujte bez obav: Připojištění Special vás chrání před potížemi s Covid-19

Angličtina na trhu

Čerstvé ovoce na trhu, Zanzibar

Čerstvé ovoce na trhu, Zanzibar Shutterstock

Zdědily po vás vaše děti lásku k cestování, ale v angličtině poněkud tápou? Nevadí! Anglické fráze si mohou procvičit zábavnou formou na zanzibarském trhu. Zdejší trhovci jsou mistrní obchodníci a výsledná cena se odvíjí z velké části od zákazníkovy výmluvnosti. Hromady sladce vonících ananasů, banánů a lákavých sladkostí přimějí vaše školáky zalovit v paměti a s americkým úsměvem srazit cenu na minimum.

Nejkrásnější pláže Zanzibaru

Čtěte také:

Nejkrásnější pláže Zanzibaru

Přírodověda v tropickém lese

Národní park Jozani Chwaka Bay

Národní park Jozani Chwaka Bay Shutterstock

Národní park Jozani Chwaka Bay je otevřenou učebnicí přírodovědy. Na území o rozloze 5000 hektarů tu jsou k vidění úctyhodně vysoké palmy, rozložité fíkovníky, husté mangrovové porosty, bažinatý les s 26 druhy endemických stromů a keřů, ale především roztomilé opičky guerézy červené. Procházka naučnou stezkou, vedoucí po visutých lávkách, vám představí několik vegetačních pásem. Pozorní malí přírodovědci možná spatří chocholatku zanzibarskou, drobnou antilopku pižmovou či vzdáleného příbuzného našich divokých prasat – štětkouna šedého.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín