Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

7 nejkrásnějších míst na Tenerife

Pláž Teresitas

Pláž Teresitas

Největšímu z Kanárských ostrovů, Tenerife, se přezdívá ostrov tisíce zážitků. A není divu, zdejší nádherné pláže, kouzelná městečka i krásná příroda nabízí nejedno dobrodružství. Nechte se inspirovat našimi tipy na ta nejkrásnější místa na Tenerife a zažijte je na vlastní kůži!

1. Masca

Masca

Masca

Na severozápadě Tenerife leží vesnička Masca, jejíž atmosféra vám učaruje na první pohled. Možná je to těžko přístupným terénem mezi horami, jisté je, že v Masce si budete připadat, jako byste se vrátili zpátky v čase o několik století. Zdejší drobná obydlí, která byla postavena na úzkých skalních hřebenech, jsou s monumentálními skalními scenériemi v pozadí skutečnou pastvou pro oko.

Vyberte si zájezd na Tenerife

2. Národní park Pico del Teide

Národní park Pico del Teide

Národní park Pico del Teide

Pokud se vydáte na dovolenou na Tenerife, rozhodně si nenechte ujít národní park Pico del Teide. Rozprostírá se kolem stejnojmenné hory, která je nejvyšší horou Španělska a současně třetí nejvyšší sopka. Zdejší měsíční a zdánlivě pustá krajina vás uchvátí na první pohled. Celým národním parkem vede množství turistických stezek, které vás dovedou do těch nejkrásnějších míst parku.

Cestujte bez obav: Připojištění Special vás chrání před potížemi s Covid-19

3. Pyramidy Güímar

Pyramidy Güímar

Pyramidy Güímar

Pozoruhodným místem na Tenerife je také šestice pyramid nedaleko města Güímar. Dodnes jsou opředeny patřičnou mystičností. Postavili je zde pravděpodobně původní obyvatelé Guančové, a jak už tomu bývá u pyramid po celém světě, i tyto pyramidy mají zjevně spojitost s významnými astrologickými jevy.

Tajná místa v Řecku, která musíte vidět

Čtěte také:

Tajná místa v Řecku, která musíte vidět

4. Botanické zahrady Puerto de la Cruz

Botanické zahrady Puerto de la Cruz

Botanické zahrady Puerto de la Cruz

Tyto nádherné botanické zahrady se rozprostírají na kopcích nad městem Puerto de la Cruz. Těšit se můžete na víc než 3 000 vzácných rostlinných druhů z tropických i subtropických koutů naší planety. Ze všech těch kaktusů, chlebovníků, a jiných exotických skvostů vás dost možná bude přecházet zrak.

5. Garachico

Garachico

Garachico

Toto krásné koloniální městečko z 16. století vás možná okouzlí svojí poklidnou atmosférou, ovšem vězte, že tomu tak nebývalo vždy. Od dob svého založení se museli místní obyvatelé potýkat s nelítostnými epidemiemi moru, nálety kobylek, útoky pirátů i sopečnými erupcemi. To vše už je však naštěstí minulostí, a dnes je Garachico krásným ospalým koutem, který si rozhodně zamilujete.

Dovolená na Tenerife

6. Útesy Los Gigantes

Los Gigantes

Los Gigantes

Jednou z velkých přírodních krás ostrova jsou sklaní útesy zvané Los Gigantes, tedy Giganti. Jejich strmé stěny se od hladiny Atlantického oceánu šplhají až do výšky 300 metrů. Krásou těchto velikánů se můžete kochat třeba i z některé z restaurací ve stejnojmenném městečku, které se mezi útesy skromně ukrývá.

7. Pozorování velryb a delfínů

Teplé vody omývající jihozápadní pobřeží Tenerife jsou oblíbenou domovinou mnoha zástupců podmořské zvířecí říše. Spatřit tu můžete až 28 druhů velryb a delfínů. Pozorovat je můžete z paluby turistických lodí, které vyplouvají z přístavů v Los Cristianos, Los Gigantes anebo Las Americas.

30.06.2021 Leona Tomšů

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín