Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

8 nejromantičtějších destinací v Řecku: Vydejte se tam, kde tryská láska

Romantické Santorini

Romantické Santorini

Pokud hledáte vhodnou destinaci pro svou svatební cestu nebo jste romantická duše a toužíte poznávat krásná místa, rozhodně se vydejte do Řecka. Představujeme vám některá z nejromantičtějších míst země, kde se zrodila Afrodita.

1. Santorini

Pláž Perissa, ostrov Santorini

Pláž Perissa, ostrov Santorini Shutterstock

Souostroví Santorini je pro novomanžele a zamilované páry ideální destinací. Okouzlí vás klenuté bílé domky kontrastující s blankytně modrým mořem, dokonalé západy slunce, lákavé pláže i skvělé víno. Můžete si rezervovat luxusní apartmá s výhledem na kalderu, polechtat své chuťové buňky v místních restauracích a relaxovat na neobyčejných černých plážích.

Zájezdy na Santorini

2. Nafplio

Nafplio

Nafplio

Nafplio (též Nauplion) leží na Peloponésu 12 km jihovýchodně od města Argos. Četné svatby, které tu konají každým rokem dokazují, že jde o skutečně nádherné místo přitahující mnoho párů. Těšit se můžete na novoklasicistní panská sídla, malá náměstí s množstvím kaváren i půvabné nábřeží vhodné nejen pro večerní procházky.

Řecký ráj to na pohled aneb 5 řeckých ostrovů, které si okamžitě zamilujete

Čtěte také:

Řecký ráj to na pohled aneb 5 řeckých ostrovů, které si okamžitě zamilujete

3. Monemvasia

Monemvasia

Monemvasia

Pokud je Santorini na váš vkus až moc populární a přeplněné, možná vás osloví starobylá Monemvasia, spojená s pevninou přes příkop. Tady získáte pocit, že jste se vrátili v čase. Užijete si putování úzkými dlážděnými ulicemi a objevování nedalekých historických památek. Narazíte na skryté a odloučené zátoky, kde si lze odpočinout, zaplavat nebo šnorchlovat. Den strávený zkoumáním zakončíte lahodnou večeří v některé z taveren.

Cestujte bez obav: Připojištění Special vás chrání před potížemi s Covid-19

4. Spetses

Spetses

Spetses

Ostrov Spetses, známý svou přírodní krásou a klidnou atmosférou, se nachází pouhé dvě hodiny od Athén. Prožijte nádherné odpoledne na osamělých plážích, než se vydáte zpátky do města, kde na vás čekají chutné pokrmy v několika restauracích a tavernách. Den můžete strávit také prohlídkou sousedních ostrovů nebo plavbou po Saronickém zálivu.

Objevte řecký klenot: Rajskou pláž Elafonisi na Krétě

Čtěte také:

Objevte řecký klenot: Rajskou pláž Elafonisi na Krétě

5. Milos

Ostrov Milos

Ostrov Milos

Ostrov Milos leží v Egejském moři severně od Kréty a je nejjihozápadnějším z Kykladských ostrovů. Vulkanická půda a mírné klima zde vytvářejí úžasné podmínky pro výborná vína. Kostantakis Winery & Residence v malebné přímořské vesnici Pollonia je komplex zahrnující vinařství a malé apartmány v tradičním stylu, kde si lze odpočinout a užívat krásy okolí. Zúčastněte se degustačních setkání, prozkoumejte celý ostrov a objevte jeho ohromující pláže. Dopřejte si plavbu po dramatickém pobřeží nebo navštivte sousední ostrov Kimolos.

Objevujte s námi Řecko

6. Amorgos

Amorgos

Amorgos

Amorgos je nejvýchodnější z Kykladských ostrovů a tvoří stejnojmennou obec. Ubytujte se v relaxačním hotelu a dopřejte si řadu příjemných lázeňských procedur nebo zábavné aktivity, jako je potápění. Nejvýznamnější památkou ostrova je klášter Hozoviotissa, skrývající se 2 km za vesnicí Chora na skalním útesu. Nabízí se odtud impozantní výhled na temnou hladinu moře, již proslavil film Magická hlubina režiséra Lucca Besona. Klášter je možné navštívit denně od 8:00 do 13:00 nebo od 17:00 do 19:00. Ve společenské místnosti vás přivítají místní pálenkou. Vstupné i parkoviště je zdarma.

Blankytně modré moře, léčivé bahno a řecká pohostinnost: Kefalonii si zamilujete!

Čtěte také:

Blankytně modré moře, léčivé bahno a řecká pohostinnost: Kefalonii si zamilujete!

7. Kréta

Kréta

Kréta

Prahnete po pořádném vzrušujícím dobrodružství? Proč si tedy neudělat výlet na Krétu? Přináší návštěvníkům to nejlepší, co může Řecko nabídnout, byť v menším měřítku – bohatou historii, archeologické zázraky, rušný městský život i hezkou přírodní krajinu, včetně velkolepých pláží a horských vrcholů. Tento jižní ostrov snadno prozkoumáte autem. Začít a skončit můžete v Chanii, přístavním městě na severozápadním pobřeží.

Zažijte kouzlo Kréty

8. Kefalonia

Kefalonia

Kefalonia

Jedním z nejkrásnějších ostrovů v zemi je bezpochyby také Kefalonia, největší ostrov v Jónském moři a šestý největší v Řecku. Vaši pozornost přitáhne hlavně jedinečnými plážemi. Je jich tolik, že by bylo opravdu zvláštní, kdybyste neobjevili takovou, která vám bude vyhovovat. Pobřeží je dlouhé 254 km a zahrnuje pláže nedotčené, skryté i částečně a plně organizované. Průzračné a čisté moře si užijí plavci i neplavci, sportovci, nadšení potápěči, nudisté, plážoví povaleči i děti. Svou vysněnou pláž si najde jednoduše každý.

Poznejte Kefalonii všemi smysly

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín