Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Což takhle zmizet? Vyvezte rodinku na podzimní prázdniny do Tuniska!

Podzimní prázdniny v Tunisku

Podzimní prázdniny v Tunisku Shutterstock

Máte chuť na chvilku zmizet? Ohřát se a zapomenout na starosti všedních dní? Sbalte plavky a užijte si prosluněné podzimní prázdniny třeba v Tunisku! 

Tunisko je pro rodinnou dovolenou jako stvořené. Slunečné počasí s teplotami atakujícími 27 °C, nebe bez jediného obláčku, dlouhé písčité pláže lemované palmami, přátelská atmosféra, tajuplná Sahara, města s nádechem orientu, výtečné jídlo, moderní resorty s vodními atrakcemi a dětskými kluby i příznivé ceny. Unaveným rodičům jsou k dispozici stylová balneologická centra. A bude o čem vyprávět i zvědavým spolužákům. 

Moře teplé jako káva 

Velbloud na pláži

Velbloud na pláži Shutterstock

Podzim bývá právem označován za ideální období pro návštěvu Tuniska. Sluneční paprsky jsou oproti letním měsícům méně agresivní a z prohřátých vln Středozemního moře vás donutí vylézt jen žaludek, volající po další porci energie. Jedna z nejkrásnějších tuniských pláží se nachází v letovisku Mahdia, které kromě písčitého pobřeží oplývá i příjemně autentickou atmosférou, nádherným historickým centrem, romantickým přístavem, divokými skalisky i prvotřídními hotely. Hrátky ve vlnách tu můžete zkombinovat s některým z mnoha více či méně adrenalinových vodních sportů.

Vyberte si zájezd do Tuniska

Fotogenická zákoutí 

Sidi Bou Said, Tunisko

Sidi Bou Said, Tunisko Shutterstock

Ať už se vám to líbí nebo ne, pro školou povinná dítka má skvělá fotka z prázdnin cenu zlata. Až si dosytosti užijete všech zákoutí vašeho resortu, zkuste podniknout výpravu do ulic okolních městeček. Sázkou na jistotu je malebné Sidi Bou Said, vystavěné na skále nad mořem. Špetku dobrodružství slibuje cesta do oázy Tozeur, ležícího hluboko ve vnitrozemí, na samotném okraji Sahary. Velké háje datlových palem, průzračná jezírka, dech beroucí kaňony, stáda přežvykujících velbloudů či snímek stylového šálku sladkého mátového čaje vyslouží vašim ratolestem nejeden like.

Co má společného Indiana Jones, Angelika a Hvězdné války? Fotogenickou krajinu Tuniska!

Čtěte také:

Co má společného Indiana Jones, Angelika a Hvězdné války? Fotogenickou krajinu Tuniska!

Hory dobrého jídla 

Tradiční tuniské sladkosti

Tradiční tuniské sladkosti Shutterstock

Pestrobarevné kombinace pečené zeleniny, delikátně kořeněná masa, taštičky plněné mletým masem, křupavé saláty, grilované ryby, kus kus i obligátní kuře na všechny způsoby. Vše servírováno s úsměvem a pochopením pro všechny dětské vrtochy. Sladkou tečku na závěr obstará lepivá baklava, čerstvé datle nebo na jazyku se rozplývající koláček makhroud.

Cestujte bez obav: Nabízíme komplexní cestovní pojištění

Dobrodružství v tržnici

Tržnice se suvenýry

Tržnice se suvenýry Shutterstock

Tak trochu jiný druh nakupování si užijete ve spleti uliček tuniských bazarů. Zcela jistě tu vaši dceru nazvou Šeherezádou, syn si oživí jména slavných českých fotbalistů a váš šarm místní prodejci pravděpodobně vyváží počtem velbloudů. V ceně suvenýru tak budete mít i lekci arabštiny, poctivou dávku sebevědomí, orientační běh a pro děti jako bonus úvod do kupeckých počtů. Na tržnici narazíte v každém z tuniských letovisek. K oblíbeným úlovkům patří pestrobarevná keramika, kamenná pouštní růže, šťavnaté datle, vitamíny nabitá granátová jablíčka nebo koření vonící dálkami.

Dovolená prochází žaludkem aneb Ochutnejte Tunisko

Čtěte také:

Dovolená prochází žaludkem aneb Ochutnejte Tunisko

Zvířátka kam se podíváš  

Krokodýlí farma v Tunisku

Krokodýlí farma v Tunisku Shutterstock

Tunisko má co nabídnout malým i velkým milovníkům zvířat. Po takřka povinné jízdě na dvouhrbém korábu pouště můžete okusit pohled na mořskou hladinu z koňského sedla nebo nasadit potápěčskou výbavu a potěšit se pohledem na pestrobarevný svět pod mořskou hladinou. Při procházce promenádou se nezapomeňte potěšit se všudy přítomnými zástupkyněmi početných kočičích gangů. Ostrov Djerba nabízí fascinující vhled do života gigantických plazů. V zábavním parku Djerba Explore jsou k vidění čtyři stovky líně se povalujících krokodýlů nilských. Zlatým hřebem návštěvy bývá pravidelné krmení, kdy se zdánlivě spící sedmimetroví krasavci probudí k životu.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín