Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dokonalé letovisko pro každého: Slunečné pobřeží v Bulharsku

Pláž Slunečného pobřeží

Pláž Slunečného pobřeží Shutterstock

Jezdíte každý rok na letní dovolenou k moři do Chorvatska nebo Itálie, ale už byste rádi změnu? Zkuste Slunečné pobřeží v Bulharsku! Toto oblíbené letovisko nabízí dovolenou plnou komfortu a radovánek a potěší opravdu každého. Pro rodiny je Slunečné pobřeží oblíbená destinace hlavně díky aquaparkům a vodním atrakcím, pro mladé zase díky bohatému nočnímu životu. Páry zase ocení krásné romantické procházky podél pobřeží nebo mezi starobylými domečky. 

Nejenom přes den, ale i večer si užijete plážové promenády plné obchůdků, restaurací, kaváren a pouličních umělců. Projet se tu také můžete na loďce nebo si zapůjčit vodní lyže. Zkrátka, ať už patříte k jakékoli generaci, na Slunečném pobřeží se skvěle zabavíte!

Zájezdy na Slunečné pobřeží

Ráj pro děti: aquaparky a vodní radovánky 

Výhled na vodní park Action

Výhled na vodní park Action Shutterstock

Pokud hledáte letovisko, kde se zabavíte vy i vaše děti, Slunečné pobřeží v Bulharsku je ta pravá volba. Pobřeží vám totiž nabízí skvělou kombinaci pro vydařenou rodinnou dovolenou – bezproblémový vstup do moře, krásné písečné pláže a velké množství vodních atrakcí. Pronajmout si můžete i šlapadla, nebo si na pláži zahrát minigolf, zaskákat na trampolínách či zahrát volejbal a basketbal. Mimo to tu najdete i tři aquaparky, kde se vaše děti vyřádí.

Cestujte bez obav: Připojištění Special vás chrání před potížemi s Covid-19

Poblíž letoviska Ravda se nachází velký aquapark Aqua Paradise Nessebar – tento vodní park je dokonce největší v celém Bulharsku. Nabízí stovky různých atrakcí, tobogánů, restaurací a barů a od Slunečného pobřeží je vzdálený jen 7 km daleko. Aquapark navíc poskytuje dopravu minibusem zdarma.

Nejoblíbenější bulharská letoviska, ve kterých si dovolenou užije celá rodina

Čtěte také:

Nejoblíbenější bulharská letoviska, ve kterých si dovolenou užije celá rodina

Přímo na Slunečném pobřeží se nachází Action Aquapark, který je sice o něco menší, ale také tu najdete množství skluzavek, toboganů a nechybí ani divoké řeky. Zajímavou atrakcí je tobogán jezdící do kopce nebo klouzačka, na které zažijete pocit volného pádu. Pro menší děti je pak jako dělaný aquapark Pirates of the Caribbean, kde jsou skluzavky mírnější a bazény nejsou tak hluboké. Tento aquapark najdete v oblíbeném komplexu hotelu Kotva. 

Východní Ibiza pro mladé a neklidné

Pobřeží je plné restaurací a koktejlbarů

Pobřeží je plné restaurací a koktejlbarů Shutterstock

Slunečnému pobřeží se někdy přezdívá východní Ibiza - stejně jako tento oblíbený ostrov ve Španělsku je Slunečné pobřeží oblíbené pro svůj bohatý noční život. Večírky a velké množství barů a restaurací ocení hlavně mladí návštěvníci, kteří si krom toho mohou užít válení na pláži nebo radovánky na vodních atrakcích. Doslova na každém rohu narazíte na nějaké lákadlo, mezi nejoblíbenější patří jízda na vodním skútru, jízda na banánu, vodních lyžích nebo parasailing (paragliding za lodí). Pro náročnější nechybí ani tenisové kurty. Narozdíl od slavné Ibizy bulharské letovisko láká na svoji cenovou dostupnost.

Objevujte s námi Bulharsko

Za návštěvu stojí klub Cacao Beach Club, který patří mezi nejoblíbenější a najdete ho na jižním pobřeží. Kromě divokých večírků tu také můžete narazit na akci některého světoznámého interpreta, klub mimo to pravidelně pořádá koncerty slibných lokálních umělců.  

Bulharsko, jak ho neznáte

Čtěte také:

Bulharsko, jak ho neznáte

Zarezervovat si můžete například moderní hotel Marvelkterý nabízí vše po čem mladí touží: večerní program, restauraci, 2 bary, venkovní a vnitřní bazén, spa centrum, masáže, salón krásy, kadeřnictví, fitness centrum, ale také šipky, vodní pólo, obchody a půjčovnu motorových vozidel.

Romantika nejen pro páry

Výhled na dřevěný kostel v Nessebaru

Výhled na dřevěný kostel v Nessebaru Shutterstock

Chcete si užít romantickou dovolenou s poznáváním památek? I pro vás je Slunečné pobřeží jako stvořené. Kromě krásných procházek po pláži se můžete se svou drahou polovičkou vydat do nedalekého města Sozopol, které leží asi 30 km od města Burgas. Tento bývalý přístav zaujme svojí historií a malými romantickými uličkami. Atmosféra je tu klidná a ruku v ruce tu můžete objevovat místní architekturu, třeba dřevěné chalupy a kaple, které jsou pro město typické. Procházku můžete zakončit v centrálním parku plném malebných fontánek, fíkovníků a cypřišů.

Chrám Krista Pantokratora v Nessebaru

Chrám Krista Pantokratora v Nessebaru Shutterstock

Uniknout vaší pozornosti by nemělo ani město Nessebar, romantické rybářské městečko s nádechem antické kultury. Nessebar je také známý svými úzkými uličkami kolem kamenných a dřevěných domů osazených fíkovníky a vinnou révou. Stará část města byla zapsána dokonce na seznam světového kulturního dědictví UNESCO. Vchod do historické části města je obehnán hradbami, postupně vás uchvátí antický kostel a starý dřevěný mlýn. Za hradbami se nachází novější část, ve které můžete zažít atmosféru místních trhů – koupit tu můžete rukodělné výrobky nebo ochutnat speciality z mořských ryb a typické bulharské pokrmy vařené přímo na ulici ve velkých pánvích.

Čeká vás dovolená v Bulharsku? Tímto vás bulharská kuchyně oslní!

Čtěte také:

Čeká vás dovolená v Bulharsku? Tímto vás bulharská kuchyně oslní!

Ubytovat se svojí láskou můžete v hotelu DIT Majestic Beach Resort, který vyhovuje i náročnější klientele. Pěší promenádou se dostanete přímo k pláži, najdete tu několik barů, restaurací a kaváren a nechybí tu ani wellness.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín