Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ideální dovolená s dětmi? Malta nadchne celou rodinu

Malta je ideální pro rodiny

Malta je ideální pro rodiny Shutterstock

Zeptejte se vašich dítek, jak by si představovaly ideální prázdniny. A nechte jejich fantazii rozběhnout na plné obrátky. Z dívčího tábora možná zazní návrhy na koupání s delfíny, výlet do pohádkové vesničky, stavění hradů z písku nebo návštěvu zlatého zámku. Tým chlapců dozajista zmíní dobrodružnou výpravu lodí, potápění, průzkum tajuplných jeskyní, řádění v aqua parku či prohlídku historických zbraní. Zadrmolí-li teenageři cosi o vystřelení z děla, pak máte vyhráno! V maltské metropoli Valetta totiž oznamuje každý den příchod poledne salva z historického děla!

Oblíbený středomořský ostrov nabízí perfektní únik od všednodennosti a díky příjemnému klimatu, zajímavým památkám, vynikající kuchyni i vřelému vztahu Malťanů k dětem si tu svou dovolenou vychutnáte užijete plnými doušky. Prosluněný ostrov Malta je zkrátka ideálním místem pro vaši rodinnou pohodu.

V pohádkovém stylu

Vesnička Pepka námořníka

Vesnička Pepka námořníka Shutterstock

Den jako z pohádky si užijete v populární vesničce Pepka námořníka. Ač byla původně postavena jako kulisa k natáčení filmu o slavném milovníku špenátu, dnes si tu užijí spoustu zábavy děti i dospělí. V dokonale fotogenické kulise strmých útesů a blankytně modrého moře letoviska Mellieha můžete shlédnout animační představení, projít se pohádkovým městečkem nebo si odpočinout na pláži se stylovým vodním parkem.

Objevujte s námi Maltu

U vody i pod vodou

Medůza pod hladinou, Gozo

Medůza pod hladinou, Gozo Shutterstock

Máte rádi dlouhé pláže s dokonalým servisem, osamělé zátočiny nebo vás potěší, když se na svůj malý kousek ráje musíte dostat přes strmá skaliska? Malta má dokonalou pláž pro každého. Příjemným bonusem je pozvolný vstup do moře i pestrý podmořský život. To nejlepší potápění i šnorchlování si užijete na ostrově Gozo. Velký zážitek skýtá už samotná plavba lodí na ostrov. Ideální pláž pro nejmenší cestovatele najdete v zálivu Mellieha. Podmořským světem v celé jeho nádheře se i bez plavek pokocháte v podmořském akváriu Malta National Aquarium ve městě Qawra.

10 důvodů k návštěvě Malty

Čtěte také:

10 důvodů k návštěvě Malty

V historických kulisách

Hlavní město Valletta

Hlavní město Valletta Shutterstock

O tom, že maltské památky jsou skutečně unikátní, svědčí zápisy na seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. Stačí krátká procházka ulicemi hlavního města Valletta a všudypřítomná historie si podmaní i vás. Bohatě zlacené interiéry katedrály St. John's Co-Cathedral, impozantní opevnění, nádherné měšťanské domy, dveře s mohutnými klepadly, balkóny plné barevných květin i spleť dlážděných uliček ohromí i rozdováděné předškoláčky. A co teprve úchvatný archeologický komplex Tarxien Temples, jehož vznik se datuje do období kolem roku 3 150 př. n. l.

Cestujte bez obav: Nabízíme komplexní cestovní pojištění

V muzeu

Rytíři na Maltě

Rytíři na Maltě Shutterstock

Před všudypřítomnými slunečními paprsky se můžete na chvilku skrýt v některém z mnoha maltských muzeí. A že je z čeho vybírat! Těšte se na Národní válečné muzeum či Muzeum hraček ve Vallettě, Muzeum letectví v Rabatu nebo fascinující Národní přírodopisné muzeum v Mdině. Malé vědce uchvátí nově otevřené centrum interaktivní vědy Esplora s planetáriem ve městě Kalkara na jihu Malty.

Tajemství pupku světa: Malta nadchne nejen milovníky záhad

Čtěte také:

Tajemství pupku světa: Malta nadchne nejen milovníky záhad

V zábavních parcích

Vodní park

Vodní park Shutterstock

Čistokrevnou zábavu slibuje návštěva Mediterraneo Marine Parku s jedinečnými vystoupeními cvičených delfínů, papoušků i lachtanů. Součástí parku je i moderní aqua park Splash and fun Waterpark s línou řekou, bazénem s umělým vlnobitím, několika tobogány, odpočinkovou zónou i stylovým dětským hřištěm. Milují vaše děti stavebnici Playmobil? Pak rozhodně nesmíte minout brány zábavního parku Playmobil Fun Park s vnitřními i venkovními hřišti, obrovským hradem a mnoha dalšími atrakcemi ve stylu populární stavebnice.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín