Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kam v květnu na dovolenou?

Kam v květnu na dovolenou?

Kam v květnu na dovolenou?

Začíná se oteplovat a vy už nevydržíte čekat do léta na dovolenou? I v květnu můžete cestovat za teplem či za turistikou. Stačí jen zvolit ty správné lokality, kterých se nám v květnu nabízí již více, než ze začátku roku. V tomto měsíci nás potěší hned 2 svátky, které můžete využít k rekreaci.

Prodloužený víkend na Slovensku či v Maďarsku

Pokud nechcete cestovat příliš daleko, nabízí se nám hned dvě země, které jsou dosažitelné autem, ale i například vlakem. O prodlouženém víkendu můžete vyrazit na Slovensko či do Maďarska. Využijte nabídku termálních lázní, kde se dostatečně zrelaxujete, nebo se vydejte na jarní turistiku v Tatrách – pobyt na čerstvém vzduchu Vám dodá novou energii.

Jarní turistika ve Vysokých Tatrách

Jarní turistika ve Vysokých Tatrách

Chcete se vydat za poznáním jiných zemí?

Tento měsíc nenese svůj název jenom tak, všude kolem to hýří barvami rozkvétajících květin a stromů. A víte, kde to kvete nejvíce? V Holandsku – nejznámějším a největším květinovém parku, který je plný tulipánů – Keukenhof. Můžete to spojit s návštěvou Amsterdamu či skanzenu s větrnými mlýny Zaanse Schans. Krásné zahrady můžete také obdivovat ve Francii u zámku Versailles, který je mimo jiné zapsaný na seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. Pokud Vás láká spíše jižní Evropa, na návštěvu Benátek, Florencie či Říma, je ten pravý čas. Dopřejte si pravou italskou kávu a zákusek v kavárničce na náměstí svatého Marka (Benátky) nebo Piazza Navona (Řím).

Zaanse Schans, Holandsko

Zaanse Schans, Holandsko

Plánujete v květnu dovolenou u moře?

V květnu jsou letecké zájezdy ještě poměrně levné, ale kam se vydat? Nabízí se nám například Severní Kypr se svými krásnými dlouhými písečnými plážemi a minimem turistů. Pozor ale, na severní část Kypru se bez pasu nedostanete, jelikož spadá pod Turecko a čeká Vás mezipřistání v Antalyi. Průměrné teploty se v květnu pohybují kolem 30°C, moře potom kolem 24 °C. Ceny se stravou all inclusive na týden se pohybují cca od 14 500 4* hotely, 5* hotely potom od 15 500 Kč výš.

Pláž Golden Beach, Kypr

Pláž Golden Beach, Kypr
 

Koncem měsíce začne být lákadlem i Řecko a to konkrétně Kréta, která má ze všech ostrovů nejdelší turistickou sezónu. Jedná se o největší řecký ostrov se špetkou tajemna - dle starořeckých bájí je místem zrození Boha Dia. Každý si zde přijde na své. Malé rodinné hotely, velké hotelové komplexy s tobogány, krásné pláže, antické památky a rozmanitá řecká strava. V tomto období jsou dovolené opravdu levné, pokud nejste nároční, lze zajistit pobyt od 8 000 Kč. U ubytovacích kapacit vyšší kategorie začínáme cca na 11 000 Kč a výše. Teplota je v květnu příjemná ve srovnání s letními vedry, v průměru 25°C, počasí je téměř bez dešťů a moře má kolem 21 °C.

Palác Knóssos, Kréta

Palác Knóssos, Kréta
 

Chcete si užít trochu luxusu a nevydat se ze všech financí? Začněte přemýšlet nad dovolenou v Turecku. Ti, kteří tuto zemi navštívili, jistě potvrdí, že pokud vyberete správné ubytování, zažijete jednu z nejlepších dovolených. Myslí zde také na rodiny dětmi, najdete tu spoustu hotelů s velkými aquaparky a rozmanitým vyžitím pro děti i dospělé. V tomto měsíci můžeme i krásné 5* sehnat za 15 000 Kč, záleží, v jakém časovém rozmezí zájezd objednáváte. U Turecka jsou cenové relace velmi rozmanité a dost často Vás překvapí i nižší cenou. Počasí je v květnu dostatečné teplé. Teploty se pohybují průměrně v rozmezí 25 – 30 °C (začátek a konec měsíce), moře má již standardně přes 20°C.

Hotelový aquapark, Turecko

Hotelový aquapark, Turecko
 

Raději byste se vydali za exotikou?

Už Vás nebaví země, které jsou stále přeplněné českými turisty, jako je Řecko, Bulharsko nebo Itálie? Vyberte si dovolenou na jiném kontinentu, který je vzdálený tisíce kilometrů. Pokud jste za tento „luxus“ ochotni připlatit, budete určitě spokojeni. V případě, že stále přemýšlíte a vybíráte dovolenou, v květnu si na seznam můžete připsat Bali, Mauricius či Mexiko

Země

Strava

Průměrná cena

Bali

Snídaně

35 000 Kč

Mauricius

All inclusive

47 000 Kč

Mexiko

All inclusive

40 000 Kč

Pura Ulun Danu Bratan, Bali

Pura Ulun Danu Bratan, Bali

Mezi celoroční destinace patří Thajsko, Kapverdské Ostrovy, Spojené Arabské Emiráty, Maledivy či Omán. 

Země

Strava

Průměrná cena

Kapverdské ostrovy

All inclusive

24 000 Kč

Maledivy

All inclusive

50 000 Kč

Omán

All inclusive

32 000 Kč

Spojené Arabské Emiráty

All inclusive

30 000 Kč

Thajsko

Snídaně

33 000 Kč

Exotická dovolená

Exotická dovolená

U exotických destinací záleží na tom, kdy zájezd kupujete, čím se blíží termín odletu, tím jsou ceny vyšší, z důvodu navyšování ceny letenek.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín