Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nejkrásnější pláže Andalusie

Nejkrásnější pláže Andalusie

Nejkrásnější pláže Andalusie Shutterstock

Andalusie je světově proslulá svým 800 km dlouhým pobřežím a množstvím pláží s bílým pískem a průzračnou tyrkysovou vodou. Ať už hledáte klidnější úsek pro sebe a svou rodinu, chcete si vyzkoušet různé vodní sporty nebo ochutnat čerstvé mořské plody s pěkným výhledem, je Andalusie ideální destinací. Představujeme vám deset favoritů ze všech pěti pobřežních provincií.

1. Playa de los Genoveses (Costa de Almeria, provincie Almeria)

Playa de los Genoveses

Playa de los Genoveses

Nachází se 2,4 km od pláže Mónsul. Auto můžete nechat na nedalekém parkovišti, které má však omezenou kapacitu. Vychutnejte si zdejší nedotčené prostředí, nejlépe v nějaký bezvětrný den, jelikož písek může být trochu otravný.

Mrkněte na nabídku zájezdů do Andalusie

2. Playa de los Muertos (Costa de Almeria, provincie Almeria)

Playa de los Muertos

Playa de los Muertos

Tato 1 km dlouhá a 30 m široká pláž možná odrazuje svým jménem (Pláž mrtvých), ale žádný strach, je vskutku nádherná. Od nejbližšího parkoviště k ní vede poměrně strmá cesta, která vám zabere asi dvacet minut. Nejsou tu žádná zařízení, takže si raději vezměte s sebou něco k jídlu a pití. Odpadkové koše zde také nenajdete, proto si připravte nějaký pytlík na odpadky, abyste pláž zanechali ve stejném stavu jako před svým příchodem.

Cestování v době covidové aneb co vás čeká a nemine

Čtěte také:

Cestování v době covidové aneb co vás čeká a nemine

3. Playa de Mónsul (Costa de Almeria, provincie Almeria)

Playa de Mónsul

Playa de Mónsul

V těsné blízkosti města San José leží krásná pláž, možná dokonce nejkrásnější v přírodním parku Cabo de Gata, která byla svědkem natáčení filmů Indiana Jones a Poslední křížová výprava a Nekonečný příběh. Jemný písek, čistá voda, strmé útesy a ikonická skála uprostřed činí pláž jedinečnou a vyhledávanou.

Cestujte bez obav: Připojištění Special vás chrání před potížemi s Covid-19

4. Bolonia (Costa de la Luz, provincie Cadiz)

Pláž Bolonia

Pláž Bolonia

Pláži Bolonia někteří přezdívají „nebe na zemi“. Je dlouhá 4 km a široká 30 m. Jen si představte, jak si hovíte na bílém písku v karibském stylu, zatímco vás ovívá slaný větřík z Atlantského oceánu. A pokud ani tohle nezaujme, pak můžete strávit nějaký čas zkoumáním římských trosek Baelo Claudia z 1. století nebo vyzkoušet windsurfing.

5. Playa Zahara de los Atunes (Costa de la Luz, provincie Cadiz)

Playa Zahara de los Atunes

Playa Zahara de los Atunes

Nejznámější a nejoblíbenější pláží v provincii Cadiz je Zahara de los Atunes, táhnoucí se na jih přes 6 km od rybářské vesnice, po níž je pojmenována. Je plně vybavená vším potřebným zařízením – najdete tu restaurace, zázemí pro vodní sporty i toalety. Pláž je pro svou křišťálovou vodu, karibskou atmosféru a velkou rozlohu oblíbená i mezi španělskými osobnostmi a politiky.

Mallorca a její tajemství aneb Co nevíte o největším ostrově Baleár?

Čtěte také:

Mallorca a její tajemství aneb Co nevíte o největším ostrově Baleár?

6. Matalascañas (Costa de la Luz, provincie Huelva)

Pláž Matalascañas

Pláž Matalascañas

Městská pláž Matalascañas se rozkládá 5 km mezi Torre de la Higuera a El Coto . Má řadu zařízení a za čistotu svých vod obdržela Modrou vlajku. Pokud plánujete výlet do Sevilly, mohlo by vás zajímat, že právě tato pláž má k městu nejblíže. Je od něj vzdálena jen asi hodinu a 16 minut jízdy autem. Zůstaňte na ní do západu slunce, určitě nebudete litovat.

7. Playa del Cañuelo (Costa del Sol, provincie Málaga)

Playa del Cañuelo

Playa del Cañuelo

Do malebné zátoky nedaleko pobřežního města Nerja se lze dostat autobusem (dospělí za 2 €, děti zdarma), který se proplétá dolů po svazích. Pláž je vhodná ke šnorchlování a jsou zde dva bary. Není tu však žádný stín, proto nezapomeňte na pokrývku hlavy a opalovací krém.

Užijte si Andalusii všemi smysly

8. Playa de Maro (Costa del Sol, provincie Málaga)

Playa de Maro

Playa de Maro

Playa de Maro poblíž okouzlující rybářské vesnice se stejným názvem je ideálním místem pro turisty, kteří touží po slunci a obdivují drsné scenerie. Dramatické skalní útvary kolem malé zátoky, z nichž lze pozorovat slavný vodopád Mara, nadchnou každou romantickou duši. Podobně impozantní je i podmořská scenerie, jež činí pláž atraktivní také pro potápěče.

9. Torremolinos (Costa del Sol, provincie Málaga)

Torremolinos

Torremolinos

Město Torremolinos na pobřeží Středozemního moře je, co se týče pláží, jedním z nejlepších míst v provincii Málaga. Šest hlavních pláží je propojeno nedávno renovovanou promenádou, lemovanou palmami, a pyšní se výjimečným výhledem na pobřeží. Playa de Bajondillo je k městu nejblíže a může být velmi přeplněná, ale směrem na západ jsou klidnější oblasti, poblíž rybářské vesničky La Carihuela.

Kanárské ostrovy: Který si vybrat pro vaši dokonalou dovolenou?

Čtěte také:

Kanárské ostrovy: Který si vybrat pro vaši dokonalou dovolenou?

10. Playa la Herradura (Costa Tropical, provincie Granada)

Playa la Herradura

Playa la Herradura

Velkým lákadlem této kamenité pláže jsou vodní sporty, zejména potápění (lze tady prozkoumat vraky španělských galeon ze 16. století), ale také windsurfing. Hory Sierra Nevada jsou od pláže vzdáleny jen kousek autem, což znamená, že můžete v jednom dni plavat i lyžovat.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín