Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Oddejte se bezstarostné atmosféře léta aneb Kam vyrazit na dovolenou v červnu?

Příroda voní létem, slunce svítí a pokud cítíte nutkání sbalit kufr, hodit starosti za hlavu a vyrazit za šploucháním mořských vln, pak jsou následující řádky určeny právě vám. Červen je měsíc cestování a my vám přinášíme inspiraci na léty prověřené lokace, ve kterých si zaručeně užijete příval endorfinů, sůl ve vlasech a spoustu zábavy!

Tunisko

Tunisko bývá neprávem ve škatulce destinací pro plážové povaleče. Pravdou je, že se pyšní kilometry dlouhých písčitých pláží a skvělými hotelovými službami, které uspokojí jak rodiny s dětmi, tak páry či singles. Má toho ale hodně co nabídnout i v oblasti památek, kultury a přírodních krás. Zastavte se v hlavním městě Tunis a nevynechte návštěvu mešity Jama Ez Zitouna, která zde stojí už od roku 732 n. l. a nasajte atmosféru dob dávno minulých. Na samotném cípu pevniny ve čtvrti Sidi Bou Said, pak jako na talíři uvidíte originální modrobílou kombinaci domků a bezkonkurenční výhled na moře, který zboří Instagram. Na předměstí Tunisu se uprostřed zeleně nachází Kartágo, kamenné město založené Féničany, které okouzluje mohutnými hradbami, římským amfiteátrem, či fénickým přístavem. Je libo pozorovat západ slunce na Sahaře ze hřbetu velblouda? Ani to není v Tunisku žádný problém. Mezi písečnými dunami odplují všechny starosti a vy si budete užívat jen zlatavý písek a nekonečnost pouště.

Zájezdy do Tuniska

Bulharsko

Stále ještě nemáte svého horkého favorita v otázce letní dovolené? Pokud dáte letos šanci Bulharsku, nebudete litovat. Tahle země vám dokáže nabídnout všechno, co čekáte od dovolenkového ráje! Rodinným výpravám zaručeně učaruje velké množství hotelů s aquaparky, písčité pláže s pozvolným vstupem do moře, ve kterém je voda teplá jako kafe. A ani žahavých medúz, či pichlavých mořských ježků se tady bát nemusíte. Bulhaři vás přivítají výtečnou balkánskou kuchyní a pusou od ucha k uchu. V přímořských letoviscích si užijete jak bujarý noční život, tak klidné večeře při svíčkách. Pobřeží lemují husté borové a dubové lesy a ve vnitrozemí můžete naopak obdivovat okolní krajinu z horských hřebenů. A pokud milujete historii, vyzkoušejte třeba letovisko Nesebar, jehož centrum je zapsáno na seznamu UNESCO nebo se vydejte do Rilského kláštera a okuste na vlastní kůži, jaký byl život mnichů před stovkami let.

Zájezdy do Bulharska

Albánie

Ať už patříte k vyznavačům plážového lenošení, nebo se raději touláte po horách, tato malá, turisticky opomíjená země, vám učaruje. Prim tu hraje nedotčená příroda a ve zdejších slaných vodách se prohání středomořští tuleni, delfíni i plejtváci. Poznávacím znamením Albánie jsou všudypřítomné ohromující horské štíty nabízející výhledy jako z pohádky a ne nadarmo se jí tak říká země orlů. Je možné zde zahlédnout mnoho druhů divokých zvířat a pro místní je horská turistika v podstatě národní sport. Najdete tu však i nespočet lokací pro milovníky historie. Navštivte třeba archeologické naleziště v Butrintu a města Berat a Gjirokastra, které spolu na dálku soutěží o primát nejkrásnějšího albánského města. K tomu přičtěte chutnou gastronomii i dobrosrdečné obyvatele a máte perfektní destinaci pro letošní letní radovánky!

Zájezdy do Albánie

Mallorca

Pokud hledáte místo, kde si vrchovatou měrou užijete jižanský temperament, krásné pláže, perfektní služby, bujarý noční život, ale i pohodovou rodinnou dovolenou, tak sbalte plavky a odleťte na Mallorcu. Největší z Baleárských ostrovů si vás podmaní divokým pobřežím, komfortem hotelových resortů, množstvím zábavy i nevídanou rozmanitostí. Můžete tu celé dny jen relaxovat na těch nejkrásnějších plážích ve Středomoří a oddávat se božské gastronomii, nebo ostrov křížem krážem procestovat. Poznejte památky, kulturní dědictví a uvolněnou náladu hlavního města Palma de Mallorca, vydejte se vstříc oblakům do pohoří Serra de Tramuntana, nechte se unášet mořskými vlnami při potápění a surfování nebo se vydejte do nitra ostrova a obdivujte majestátní klenby krápníkových jeskyní.

Zájezdy na Mallorcu

Řecko

V Řecku najdete hned několik ostrovů, které svou krásou uchvátily i antické bohy. Prožít na nich svou chvilku nefalšované pohody můžete i vy. Podlehněte třeba kouzlu Korfu, pojmenovaném podle nymfy Korkyry, kterou unesl bůh moře Poseidon. Nejzelenější řecký ostrov dostal přezdívku Smaragd Středomoří a když ho poctíte svou návštěvou, uvidíte pláže, které mohou bez uzardění konkurovat těm karibským. Najdete tu cypřišové a olivové háje, malebné vesničky ve vnitrozemí, záplavu květin a hlavní město Korkyra, které je srdcem ostrova a jeho italská atmosféra a památky, zapsané na seznamu UNESCO, vám vezmou dech. Pak se už jen stačí usadit do některé ze zdejších tavernen, objednat si musaku a zapít ji sklenkou vína. Na tu chuť budete dlouho vzpomínat.

Zájezdy na Korfu

Turecko

Průzračné moře, vysoké hory, ruch velkoměst, pláže jako z katalogu i ruiny starých říší. Existuje nespočet důvodů, proč strávit dny volna právě v Turecku. Tahle země kdysi dávno okouzlila i Kleopatru a i když od té doby uplynuly celá staletí, ze svého šarmu rozhodně nic neztratila, právě naopak! Oddejte se sladkému nicnedělání na tzv. Turecké riviéře a vyzkoušejte menší letovisko Kemer, které zatím není tolik turisticky vytížené, a tak si tu užijete třeba nefalšovanou romantiku ve dvou nebo klidnou rodinnou pohodu. Kromě krásných pláží, moderních hotelů a teplého moře, tu na vás čekají zbytky římských lázní, antického divadla, zelená příroda i rozeklané horské štíty. Večer si střihněte procházku uličkami zdejšího přístavu a užijte si ty nejkrásnější západy slunce nad mořskou hladinou.

Zájezdy do Turecka

01.06.2023 Invia

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín