Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dovolená v květnu: TOP 5 jarních destinací

Dovolená v květnu: TOP 5 jarních destinací

Dovolená v květnu: TOP 5 jarních destinací Shutterstock

Nevydržíte čekat do léta? I v květnu můžete cestovat za teplem nebo vyrazit na nějaký zajímavý eurovíkend. Máme pro vás tipy na ideální lokality. V květnu se nabízí více možností než na začátku roku a navíc jsou pobyty oproti hlavní sezóně ještě poměrně levné. 

Řecko: Šťavnatě zelené ostrovy

Záliv Elounda, řecký ostrov Kréta

Záliv Elounda, řecký ostrov Kréta Shutterstock

Koncem měsíce láká nejoblíbenější Evropská destinace. Konkrétně doporučujeme Krétu, která má z řeckých ostrovů nejdelší turistickou sezónu. Ať už vyhledáváte raději menší rodinné hotely, nebo velké komplexy s aquaparky, na Krétě si každý přijde na své. Těšit se můžete na nekonečné pláže, starořecké památky a výbornou gastronomii. V květnu si užijete koupačku v moři a povalování na pláži také na ostrovu Kos. Okouzlí vás romantické zátoky, malebné řecké vesničky a dlouhé písečné pláže. Na Kos můžete vyrazit i za cykloturistikou, má totiž velmi dobře značenou síť cyklostezek. 

Vybírejte z pestré nabídky zájezdů na Krétu

Turecko: Relax s nádechem Orientu

Kleopatřina lázeň, Pamukkale, Turecko

Kleopatřina lázeň, Pamukkale, Turecko Shutterstock

Pokud chcete zažít dovolenou v luxusu a nezaplatit statisíce, vydejte se do Turecka. Zažijete jednu z nejlepších dovolených, ať už se týká kvality ubytování, zážitků nebo gastronomie. Počasí je v květnu dostatečné teplé pro koupání, ale také skvělé pro poznávaní památek, jelikož teploty nedosahují žádných extrémů. Vydejte se na Pamukkale, sněhobíle kopce s travertinovými jezírky, nebo poznávejte starobylé památky v Side či Kemeru.

Pamukkale – nejúchvatnější turecký div přírody

Čtěte také:

Pamukkale – nejúchvatnější turecký div přírody

Egypt: Zamilujte se do šnorchlování

Korálový útes v Rudém moři, Egypt

Korálový útes v Rudém moři, Egypt Shutterstock

Oblast kolem Rudého moře patří mezi neoblíbenější dovolenkové destinace. Hlavní výhodou je dostupnost po celý rok a přívětivé ceny. Pro rodiny s dětmi je Egypt ideální volbou díky tomu, že součástí většiny komplexů jsou aquaparky. Cestovatelé, kteří mají srdce Indiana Jonese, zaplesají při plavbě po Nilu, návštěvě pyramid či Údolí králů. A hlavně, Egypt si zamilujete na první šnorchlování. Rudé moře je bohaté na podmořský život – můžete se kochat korály, murénami, dugongy, mořskými krávami a spoustou krásných barevných rybek. Nejlepší lokací pro šnorchlování je Taba. 

Objevte život v Rudém moři

Čtěte také:

Objevte život v Rudém moři

Maroko: Země tisíce chutí a barev

Mešita Koutoubia, Marrakéš, Maroko

Mešita Koutoubia, Marrakéš, Maroko Shutterstock

Maroko je křižovatkou mnoha kultur, mísí se tu směr arabský i evropský. Říká se o něm, že je místem tisíce vůní a chutí, a je to pravda. Při své návštěvě rozhodně nevynechejte místní trhy, kde můžete ochutnávat všechny dobroty, které vaše oko zahlédne. I když to v květnu není ještě úplně na koupání, jelikož se teplota vody pohybuje kolem 18 °C, je tento měsíc nejvhodnější právě pro poznávání této pohádkové země. Ať už navštívíte pouze Marrákeš, červené město, které zrcadlí orientální život nebo například staré město Fés či filmovou Casablancu, buďte si jistí, že si přivezete mnoho krásných zážitků. 

Poznávejte: Nejvýhodnější zájezdy do Maroka

Evropa: V opojení rozkvetlých zahrad

Květinový park Keukenhof, Holandsko

Květinový park Keukenhof, Holandsko Shutterstock

Okolo nás to hýří barvami rozkvétajících květin a stromů. A víte, kde to kvete nejvíc? V Holandsku! Pokud chcete vidět nekonečné lány tulipánu v explozi barev, zamiřte do Keukenhofu, nejznámějšího a největšího květinového parku na světě. Pokud toužíte po větší romantice, vsaďte na zahrady na francouzském zámku Versailles, které stvořili zahradníci podle přání Ludvíka XIV. 

Navštivte Keukenhof, celosvětově proslulý květinový park

Čtěte také:

Navštivte Keukenhof, celosvětově proslulý květinový park

 

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín