Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Objevte malebná letoviska Středozemního moře: Těchto 5 lokací vám nesmí uniknout!

Středozemního moře stále nabízí krásná místa

Středozemního moře stále nabízí krásná místa

Sníte o francouzském šarmu, italské eleganci, šmrncovní Maltě, španělském temperamentu nebo pohostinnosti Černé hory? Představujeme vám méně známá a o to zajímavější dovolenková letoviska, které si rozhodně najdou místo ve vašem srdci.

Středozemní moře zaujímá vcelku širokou oblast mezi Evropou, Asií a Afrikou. Už tento fakt vypovídá o jeho rozmanitosti. Je jedno, jestli vás lákají okružní plavby, potápění nebo prahnete po poznávání historie. Středozemí vám nabídne vše, po čem prahne vaše srdce... Stačí si jen vybrat!

Torrox Costa

Torrox Costa na pobžeží Costa del Sol

Torrox Costa na pobžeží Costa del Sol

Náš výběr otevíráme španělským letoviskem Torrox Costa. Tato malá rybářská obec se skrývá na slunečném pobřeží Costa del Sol v Andalusii. Torrox Costa je součástí městečka Torrox, které je zdobené malebnými bílými domky v úzkých uličkách. Arabské vlivy dokládají historické památky, které zde stojí dodnes.

Mrkněte na nabídku zájezdů do Andalusie

Samotné Torrox Costa je synonymem pro klidnou dovolenou. Je místem nádherných písčitých pláží s pozvolným vstupem do moře. Nemusíte se tak bát toto letovisko navštívit ani v případě, že neplavete nebo máte malé děti. Milovníci vodních sportů se mohou věnovat potápění či surfingu a samozřejmě nechybí množství barů a restaurací. Pokud by vám Torrox Costa bylo malé, zvažte výlet po Andalusii, nebo alespoň do hodinu vzdálené Málagy. 

Nejkrásnější pláže Andalusie

Čtěte také:

Nejkrásnější pláže Andalusie

Saintes-Maries-de-la-Mer

Francouzské Saintes-Maries-de-la-Mer

Francouzské Saintes-Maries-de-la-Mer

Francouzské letovisko Saintes-Maries-de-la-Mer se nachází v centru oblasti Camargue v Provence a okouzlí vás svými dlouhými písečnými plážemi. V Camargue se můžete těšit na divokou krajinu lagun, močálů a jezírek, které poskytují útočiště mnoha druhům vodních ptáků. Od roku 1977 je zapsána jako biosférická rezervace na seznamu UNESCO.

Vydejte se s námi do Francie

Do Saintes-Maries-de-la-Mer (v překladu svaté Marie z moře) tradičně už po staletí vykonávají pouť Romové z celé Francie i ostatních států, aby se poklonili černé Sáře. Slavnost zahrnuje kázání, křty, svatby a další důležité události pro životy poutníků.

Cestujte bez obav: Připojištění Special vás chrání před potížemi s Covid-19 

Noli

Ligurská riviéra - město Noli

Ligurská riviéra - město Noli

Na ligurské riviéře na severozápadním pobřeží Itálie vás přivítá malebné městečko Noli s pěknou písčitou pláží. Těšit se můžete také na zříceninu hradu Monte Ursino a hustě zalesněné svahy v okolí města. Pokud vás zajímá architektura, nenechte si ujít kostel San Paragorio, který se řadí k nejtypičtějším románským stavbám sakrálního charakteru v celé Ligurii. Nezapomeňte ochutnat místní olivy, víno a také rybí delikatesy. 

Objevujte s námi Itálii

Cirkewwa

Cirkewwa na ostrově Malta

Cirkewwa na ostrově Malta

Pobřežní městečko Cirkewwa, které se nachází na nejsevernějším výběžku Malty je jedním z nejdůležitějších maltských přístavů a také oblíbenou potápěčskou destinací. Přihlásit se můžete do jedné z mnoha potápěčských škol, jejichž instruktoři vás zavedou k podmořským jeskyním, tunelům nebo vrakům lodí. V okolí je několik malých písčitých pláží a nedaleko se nachází také záliv Paradise Bay s písečnou pláží obklopenou útesy. Pobyt na Maltě si můžete okořenit plavbou na sousední ostrovy Gozo a Comino.

Ideální dovolená s dětmi? Malta nadchne celou rodinu

Čtěte také:

Ideální dovolená s dětmi? Malta nadchne celou rodinu

Bečići

Budva riviéra, Černá hora

Budva riviéra, Černá hora Shutterstock

Černá Hora si jako letní plážová destinace získává stále více příznivců. Zajímavé je letovisko Bečići, jež je jakýmsi pokračováním nejnavštěvovanější černohorské destinace Budva. Spojuje je dlouhá pobřežní promenáda, Bečići je však o poznání klidnější. 

Zažijte s námi Černou Horu

Těšit se můžete na luxusní resorty tyčící se nad mořem. Největším lákadlem je 1 800 m dlouhá pláž, která byla kdysi vyhlášena za nejkrásnější pláž v celém Středomoří. Budva se nachází jen dva kilometry od svého klidnějšího souseda a kromě 25 km pláží vás okouzlí svou pulzující energií i historickým centrem. 

Příprava na dovolenou je náročná

Příprava na dovolenou je náročná

Než začnete balit, ujistěte se, že máte kompletní dovolenkovou výbavu. Nechybí vám plavky, kraťasy nebo šmrncovní šaty? A co botník? Dámské sandály Tommy Hilfiger by v něm třeba našly své místo.

29.07.2021 Invia

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín