Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Místa, kde se v lednu zaručeně ohřejete!

Dovolená v teple

Dovolená v teple Shutterstock

Je tu nový rok a v naší krásné zemi máme před sebou ještě několik měsíců, kdy bude vládnout zima. Jestli vás neustále zebou nohy a přemýšlíte, jak si tohle nepopulární období užít, zabalte kufry, sedněte na letadlo a dejte vale rukavicím, svetrům a kabátům. Přinášíme vám tipy na destinace, které vás zahřejí na těle i na duši!

Přepychové Maledivy

Pláž na Maledivách

Pláž na Maledivách Shutterstock

Jestli máte zálusk na to prožít dovolenou ve scenériích, které berou dech, tak by se Maledivy měly rozhodně objevit ve vašem hledáčku. Není náhoda, že se v mnoha cestovatelských příručkách dočtete, že se jedná o nejkrásnější ostrovy světa. Toto místo v Indickém oceánu, který se pyšní stálým slunečným počasím, fascinujícím podmořským světem a bělostnými plážemi je často cílem novomanželů. Fotky, které tu pořídíte jsou totiž až snově kýčové. Užijí si to tu ale i rodiny s dětmi, pro které je mnoha resortech připravený program šitý na míru. Udělají vám tu nejlepší masáže vašeho života, uklidníte se u cvičení jógy a uvidíte ty nejromantičtější západy slunce. V jídelním lístku najdete hlavně mořské plody, spoustu ovoce a téměř vše bude vonět špetkou kari a kokosem.

Zájezdy na Maledivy 

Překvapivé Kapverdské ostrovy

Pláž na Kapverdských ostrovech

Pláž na Kapverdských ostrovech Shutterstock

Deset ostrovů v Atlantském oceánu láka turisty na nekonečné pláže a rozmanitou přírodu. Můžete tu jen tak celou dovolenou lenošit ve stínu palem, plachtit, surfovat, vylézt na sopku, či si udělat výlet do hor. Ve zdejších vodách žije nepřeberné množství ryb, želv a pokochat se můžete i pohledem na delfíny či velryby. Nejspíš nebude překvapením, že v restauraci si nejvíce pochutnáte právě na čerstvých mořských plodech a rybách, nebo mangu, či banánech, které poslouží jako výtečný dezert po skvělém obědu. Výhodou kromě stálého počasí je i to, že se sem dostanete cca za 6 hodin, což dělá z Kapverdských ostrovů jednu z nejbližších exotických destinací, kde je možné ohřát údy promrzlé dlouhou zimou v naší vlasti.

Chci na Kapverdy 

Dobrodružná Dominikánská republika

Los Haitises, Dominikánská republika

Los Haitises, Dominikánská republika Shutterstock

Pokud jako cíl své dovolené zvolíte tento ostrov, který je velký asi jako Morava, odmění vás plážemi, které pravidelně obsazují přední příčky světových žebříčků. Samozřejmostí je bělostný písek, azurové moře a nadstandartní plážový servis. Až vás omrzí slunění a cákání ve vlnách, vydejte se vstříc zvukům pralesa. A nemějte strach, čeká vás tu spousta zábavy ve formě objevování místních krás a řek na kajacích, nebo tzv. zip–lining, tedy sjíždění dlouhých lan natažených skrz prales. Jako uklidnění po adrenalinové zábavě si naplánujte třeba výlet do národního parku Los Haitises. Přivítá vás nekonečné množství překrásných květin, jeskyně, krápníky a při troše štěstí tu narazíte na plameňáky, pelikány, leguány i papoušky. A až ucítíte kručení v břiše, dejte si v restauraci vydatné Bandera Dominicana (dominikánská vlajka), jídlo které stejně jako státní vlajka obsahuje tři barvy – rýži, kuřecí nebo hovězí maso a fazole ve fantastické omáčce.

Zájezdy do Dominikánské republiky 

Rozesmáté Thajsko

Snídaně v Thajsku

Snídaně v Thajsku Shutterstock

Jestli hledáte místo, kde se budete hodně smát, zařiďte si dovolenou v Thajsku. Koutky úst vám tu pozvednou nejen místní obyvatelé, kteří jsou v podstatě od rána do večera v dobré náladě, ale i neskutečné přírodní scenérie. Ať už vaše zimou ztrápená duše touží po odpočinku na nádherné pláži, dobrodružné plavbě napříč tajemnými ostrovy, mumraji velkoměsta nebo zábavě na festivalech, jste tu správně. Unavené tělo zaručeně vzpruží thajská masáž, která je v podstatě národním kulturním dědictvím a zapomenout nesmíme ani na místní kuchyni. Pokud jí totiž doteď neholdujete, vsaďte se, že po pár dnech dovolené se na ní stanete takřka závislí. Ochutnáte tu ty nejlepší nudle, kari, ryby, ovoce a dezerty, které jste kdy jedli.

Chci do Thajska 

06.01.2023 Invia

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín