Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Netradiční hotely aneb Dovolená na vlně originality

Netradiční hotely

Netradiční hotely

Spřádáte plány na pár dnů zaslouženého oddechu, ale z nepřeberné nabídky zájezdů a hotelů se vám točí hlava? Možná nastala ta správná chvíle vyzkoušet něco neotřelého. Mrkněte na náš výběr orginálních hotelů, kde nevládne šeď a nuda. Dáme ruku do ohně za to, že na tuhle dovolenou budete dlouho vzpomínat. 

Hotel Legoland

Hotel Legoland, Dubaj

Hotel Legoland, Dubaj

V mnohých z nás se ukrývá duše dítěte, která zaplesá nad barevným světem plným fantazie v dubajském Legolandu. Legendární stavebnice vás tu bude obklopovat nejen v zábavním parku a při zdolávání dobrodružných atrakcí, ale také ve stejnojmenném hotelu. Pokoje jsou zařízeny v duchu různých témat stavebnice Lego. Můžete tu usínat ve středověké rytířské pevnosti, na pirátské lodi s pokladem, v království kouzelných víl nebo v pokoji samotných bojovníků Ninja. Vstříc zábavě se vydejte s celou rodinou, hotel totiž nabízí i prostorné apartmány s pohodlnými postelemi velikosti king.

V sousedním aquaparku si užijte adrenalin ve spleti tobogánů a skluzavek, dovádějte v bazénech nebo prověřte svůj důvtip při sestrojení vlastní loďky, kterou se pak můžete svést v proudu divoké řeky. Až vám po výdeji energie vyhládne, nasměrujte své kroky do restaurace Bricks Family, kde se posilníte snídaní, obědem nebo večeří ve formě bufetu. Pochutnáte si tu hlavně na oblíbených dětských pochoutkách, nechybí tedy pizza, těstoviny, burgery ani sladká tečka v podobně zmrzlinového poháru nebo čokoládového dortu.

Ohňostroj zážitků aneb Nejlepší zábavní parky v Dubaji

Čtěte také:

Ohňostroj zážitků aneb Nejlepší zábavní parky v Dubaji

Transatlantik Hotel & SPA

Transatlantik Hotel & SPA

Transatlantik Hotel & SPA

Pokud už jste někdy se zasněným výrazem přemýšleli o zaoceánské plavbě na palubě luxusní lodi, ale raději, než na rozbouřeném moři stojíte nohama na zemi, vydejte se na Tureckou riviéru. Právě tady na břehu Středozemního moře, se budete probouzet v komfortních kajutách pětihvězdičkového hotelového resortu Transatlantik, jehož stavba představuje věrohodný obraz luxusní výletní lodi a přístavu. Přivítá vás několik typů bazénů, soukromá pláž s jemným pískem a drobnými oblázky a také možnost okusit speciality mezinárodní i místní kuchyně.

Protáhněte si tělo při tenisu, plážovém volejbalu, basketbalu, stolním tenisu, bowlingu nebo ve fitness studiu. V lázeňské zóně vás pohltí dokonalá relaxace a pocit, že tady vás starosti všedních dní nedoženou. Oddávejte se saunování, parním lázním, masážím, ozdravným procedurám nebo odpočinku ve vířivce. Na své si přijdou i vaše děti, přes den se zabaví na hřišti nebo v miniklubu, večer to společně můžete roztočit na parketu za doprovodu prázdninových disko hitů.

Dovolená v Turecku

Hotel Titanic Beach Lara

Hotel Titanic Beach Lara

Hotel Titanic Beach Lara

Co byste řekli na možnost projít se po palubě legendární lodi Titanic? Že to zní jako sci-fi? V luxusním prázdninovém resortu Titanic Beach Lara v Antalyi snadno propadnete dojmu, že přeplouváte oceán na legendárním výletním plavidle. Hotel obklopuje svěží zeleň i zahrady a z přilehlé písčité pláže si užijete výhled na křišťálové vody Středozemního moře. Užijte si relax ve wellness zóně, na sluneční terase nebo v na balkoně komfortního pokoje s výhledem na moře.

V osmi restauracích ochutnáte to nejlepší ze světových kuchyní a v prostorách komplexu si užijete celodenní animační program pro děti i dospělé završený večerní show. Zajděte si na lekci aerobiku či břišních tanců nebo využijte jedno z mnoha sportovišť na fotbal, volejbal, basketbal a tenis. Lákají vás spíše vodní radovánky? Těch se nabažíte ve venkovním aquaparku se skluzavkami, v komplexu čtyř bazénu nebo na dětské pirátské lodi a k dispozici vám budou také vnitřní bazény.

Jaro v Turecku: Turistický hit bez davů

Čtěte také:

Jaro v Turecku: Turistický hit bez davů

Stella Island Luxury Resort & Spa

Stella Island Luxury Resort & Spa

Stella Island Luxury Resort & Spa

Sníte o dovolené v oáze klidu a noblesy na exotických Maledivách? Navštívit plovoucí ráj nemusíte až v dalekých vodách Indického oceánu, ostrovní život můžete zakusit i v nedalekém Řecku. Čeká vás srovnatelný zážitek a v letadle strávíte jen třetinu času. Na ostrově Kréta v městečku Analipsi naleznete pětihvězdičkové útočiště Stella Island Luxury Resort & Spa výhradně pro dospělé, jež je jako stvořené pro luxusní útěk za hranice všedních dnů. Vaším dočasným domovem se tu stanou stylově zařízené pokoje, bungalovy nebo vilky, které stojí přímo nad vodní hladinou bazénu ve tvaru laguny. Ten se vine celým resortem a navozuje dokonalou romantiku. Obklopovat vás bude klidná a intimní atmosféra, ať už z terasy vašeho pokoje budete vstupovat do vyhřátého lagunového bazénu, vlastní vířivky nebo si zaplavete pár temp v soukromém bazénu.

Zažijte špičkové lázeňské procedury i lahodnou gastronomii, kuchařský tým tu přímo před vašima očima připraví typické krétské lahůdky, po kterých se budete olizovat až za ušima. V resortu nemusíte jen zahálet, tělo si protáhnete nejen v bazénech, ale i ve fitness centru, zapotíte se na kurzech TRX, při lekci sestavené na míru osobním trenérem nebo vyzkoušíte svou ohebnost na hodině jógy.

Dovolená v Řecku

Atlantis The Royal

Atlantis The Royal, Dubaj

Atlantis The Royal, Dubaj

To, že Dubaj dokáže zbytku světa svými architektonickými skvosty vyrazit dech, není žádným tajemstvím. Jinak tomu není ani v případě hotelu Atlantis The Royal na ikonickém ostrově Palm Jumeirah. Slavnostní otevření, které doprovázel koncert Beyoncé a dalších hvězd showbyznysu předznamenalo, že na dubajskou hotelovou scénu přichází nový gigant. Budova se tyčí do výšky 185 metrů nad mořem a zahrnuje 800 pokojů i 250 luxusních rezidencí. Ty jsou propojeny mostem Sky Bridge, z něhož se můžete kochat nepřekonatelným výhledem na Palmový ostrov a mořskou hladinu přímo z nekonečného střešního bazénu nebo pohodlného odpočinkového lože. Celkem v hotelu naleznete 90 bazénů a neméně velkolepé je i tamní wellness centrum.

Elegantní design a moderní městská architektura se tu snoubí se zelenými palmovými háji, kterými dojdete i k fontáně se světelnou show, do plážových klubů nebo na soukromou pláž. Přímo z hotelu můžete vstoupit do Aquaventure, největšího aquaparku na Středním východě, kde vás čeká nekonečná porce vodní zábavy. Charakteristickým znakem resortu je špičková gastronomie. Najdete tu celkem 17 restaurací světové kvality, z toho 8 z nich vedou ti nejuznávanější profesionálové a esa mezi šéfkuchaři, o nezapomenutelné kulinářské zážitky tu tedy rozhodně nebudete mít nouzi.

Dovolená v Dubaji 

Caves Beach Resort Hurghada

Caves Beach Resort Hurghada

Caves Beach Resort Hurghada

Vítejte na místě, kde si budete připadat jako uprostřed epizody seriálu Flintstoneovi. Originální architektonické řešení hotelu Caves Beach Resort Hurghada vás přenese do doby kamenné, úroveň nabízených služeb a aktivit, však předčí vaše očekávání. Bavit vás budou i tematické pokoje s balkonem nebo terasou, odkud se můžete kochat výhledem na širé moře či na celoroční bazénový komplex obehnaný balvany, palmami a pohodlnými lehátky.

Plážových radovánek si dosyta užijete na soukromé písčito-oblázkové pláži s pozvolným vstupem do průzračných vod Rudého moře. Až vás lenošení omrzí, popadněte šnorchl i potápěčské brýle a ponořte se pod hladinu. Rozprostře se před vámi pozoruhodný mořský svět plný barevných rybek a nádherných korálových útesů. Zdejší pobřeží nabízí ideální podmínky pro fanoušky vodních sportů. Naskočte na příhodnou vlnu na surfovacím prkně, vyzkoušejte vodní lyže nebo se nechte zlákat ke kitesurfingu.

Dovolená s dětmi v Egyptě: Představujeme nejoblíbenější rodinné hotely

Čtěte také:

Dovolená s dětmi v Egyptě: Představujeme nejoblíbenější rodinné hotely

Ve wellness zóně si dosyta užijete odpočinek v sauně, vířivce nebo na masérském stole. Dámy mohou zavítat do salonu krásy, na lekci aerobiku či jógy. Nejen pány pak potěší možnost zahrát si šipky, kulečník, stolní tenis nebo potrápit tělo v moderním fitness centru. Příjemný večer zajistí romantická procházka po pobřeží, večeře v jedné z několika restaurací, přípitek u barového pultu nebo tanec na parketu diskotéky.

Dovolená v Egyptě

Hotel The Land of Legends Kingdom

The Land of Legends Kingdom

The Land of Legends Kingdom

I ty nejbarvitější dětské sny a fantazie se naplní v hotelu The Land of Legends Kingdom, který se nachází nedaleko turecké Antalye, jen pár kroků od písčitého pobřeží Středozemního moře. Propracované detaily vytváří dokonalou pohádkovou iluzi plnou luxusu a zábavy. Přivítá vás svět princezen, bojovníků i počítačových hrdninů. V útrobách pokojů, plných dětských motivů i komfortního vybavení, se vám budou zdát jen ty nejsladší sny.

Hotel je doslova našlapaný aktivitami pro děti a natrefíte na ně na každém kroku. Je libo posedět v největším dětském baru, potkat oblíbené animované postavičky, sjíždět na kruhu spletitou divokou řeku, svištět na tobogánech, potěšit všechny smysly v 5D kině nebo oněmět úžasem při večerní show? To vše se tu stane vaší každodenní realitou. Adrenalinovou jízdu zažijete i na horské dráze, která se nepřehlédnutelně line nad hotelovým zábavním parkem.

Zkrátka tu nepřijdou ani rodiče, na které čeká potěcha ve wellness zóně i v tureckých lázních, při masážích a holistických terapiích. Bary a restaurace se postarají o to, aby vám ani ve fantazijním světě nevyprahlo hrdlo a nekručelo v žaludku.

Cestujte bez obav: Nabízíme komplexní cestovní pojištění

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín