Botswana Botswana

  • Místní kuchyně

    V Botswaně se nesetkáte s národní kuchyní, jelikož si každé etnikum osvojilo unikátní recepty odlišné od přípravy jídel ve zbytku země. Zemědělství se kvůli vysokému stupni ochrany přírody nerozmáhá, proto je hlavním zdrojem obživy sběr, chytání ryb a občasný lov. V částech Kalahari, kde alespoň občas zaprší, se pěstuje čirok. Ten se vaří ve vodě nebo v kyselém mléku do podoby kaše nazývané bogobe. K ní se přikusují rajčata nebo sušené rybí maso. Bogobe figuruje v menu restaurací v safari kempech. Ve městech se servíruje i asijská a kontinentální kuchyně. V ulicích i v kempech jsou otevřená rychlá občerstvení, kde si jídlo můžete nechat zabalit a odnést s sebou. Slavnostní události doprovází přípitek místním likérem Amarula nebo sklenka botswanského vína.