Češi houfně utíkají na dovolenou. Cestovky si mnou ruce, mají vyprodáno

Letní prázdniny a následující státní svátky nahrávají tomu, že Češi si naplánovali letošní dovolenou z větší části na začátek července.

 

Přes milion Čechů míří na dovolenou. Cestovní kanceláře hlásí, že zájezdy na příští víkend jsou už prakticky vyprodané a to, co zbylo bude zřejmě ještě během dneška pryč. Do zahraničí míří zhruba půl milionů Čechů, tuzemské krásy si užije až 600 tisíc Čechů.

...

 

Jak však upozornil Michal Tůma z portálu Invia.cz, také nabídka last minute zájezdů na léto je už prakticky probraná. V letošním roce dochází k omezení nabídky last minute zájezdů, počet pobytů klesl oproti minulému roku o 10 %. Omezený počet zájezdů se týká především Turecka a Bulharska, řekl Tůma. Češi totiž v letošním roce vykoupili zájezdy především v rámci nabídky first minute a letní dovolenou si pořizovali v období od ledna do dubna.

...

 

Vloni Češi strávili nejvíce zahraničních dovolených v Chorvatsku (793 tis. osob), následuje Itálie (563 tis.), Slovensko (535 tis.), Řecko (318 tis.), Rakousko (261 tis.), Španělsko (231 tis.), Francie (214 tis.), Egypt (208 tis.), Turecko (171 tis.), Maďarsko (104 tis.), Německo (103 tis.), Bulharsko (89 tis.) a Velká Británie (80 tis.).

 

Celý článek: http://www.podnikatel.cz/clanky/cesi-houfne-utikaji-na-dovolenou-cestovky-si-mnou-ruce-maji-vyprodano

podnikatel.cz

Publikováno: 29.06.2012