Zájezdy last minute jsou letos ještě levnější. A nejvíc ty do Řecka! NEJ NABÍDKY

Kupujete si dovolenkový zájezd na poslední chvíli? Pak je to pro vás dobrá zpráva: Last minute zájezdy jsou levnější než loni. A především ty do Řecka.

 

Slevy last minute zájezdů se letos pohybují standardně okolo 15 procent z katalogové ceny. V průměru je však tento druh zájezdů levnější než v předchozím roce.

 

Výše slevy se výrazně liší v závislosti na lokalitě. Nejvýraznější pokles ceny last minute pobytů registruje Invia.cz v případě zájezdů do Řecka, u kterých hodnota meziročně poklesla o 10 procent. Naopak last minute zájezdy do Turecka jsou letos až o 15 procent dražší než v minulém roce.

 

 

"Mimo poklesu ceny letos dochází také k mírnému snížení nabídky. S nákupem by si měli pospíšit lidé, kteří chtějí odcestovat v týdnu se dvěma státními svátky. Jde o nejoblíbenější termín pro dovolenou," doplnil Tůma s tím, že Invia.cz registruje na první červencový týden letošního roku 72procentní vyprodanost zájezdů.

...

 

Značný rozdíl je také v destinacích, které Evropané za cíl svého odpočinku volí. Z průzkumu vyplynulo, že zatímco v Česku je naprostou jedničkou Chorvatsko, Němci a Italové vyrážejí nejčastěji do Španělska, Španělé zase do Francie. V první pětce nejnavštěvovanějších zemí mají na rozdíl od nás i exotické destinace jako je například Karibik.

 

Celý článek: http://tn.nova.cz/zpravy/ekonomika/zajezdy-last-minute-jsou-letos-jeste-levnejsi-a-nejvic-ty-do-recka.html

tn.cz

Publikováno: 11.06.2012