Londýn během her láká spíše fanoušky, turisty ne

Cestovní kanceláře a prodejci letenek mají ještě volná místa a už i nabízejí slevy. Sportovní funkcionáři se přitom na olympiádě chtějí ukázat, na zázemí letos nešetřili.

 

Londýnský stánek českých olympioniků patří k největším v historii. Zázemí sportovců a moderní Český olympijský dům stál zhruba 90 milionů korun. Sportovní svazy tím chtějí vrátit důvěru lidí v český sport, který po pádu Sazky utrpěl šrámy.

...

 

Smíšené pocity však mají podnikatelé v cestovním ruchu. Mnoha dopravcům ani tisícovky českých fanoušků, kteří do Londýna vyrazili na olympiádu, nevyvážily propad tradičních letních turistů.

Potvrzuje to i Michal Tůma, marketingový šéf cestovní agentury Invia. cz. „Čeští turisté se během her vyhýbají pobytu v Londýně. Oproti stejnému období v loňském roce registrujeme 67procentní pokles prodeje zájezdů do britské metropole,“ konstatuje. Podle něj se lidé obávají hlavně mimořádných bezpečnostních opatření a vysokého počtu sportovních fanoušků, kteří mohou zkomplikovat dopravu a přístup do londýnských památek.

...

 

„Čeští turisté se v době olympijských her vyhýbají pobytu v Londýně.“ Michal Tůma šéf marketingu Invia.cz.

 

Mladá fronta DNES

Publikováno: 30.07.2012