CK Pradok zkrachovala, klienti budou plně odškodněni

Zkrachovala další cestovní kancelář – CK Pradok. Podle prvních informací má cestovka 172 klientů v Řecku. Pro případ úpadku je pojištěná u Generali, která zajistí návrat klientů do Česka a také odškodnění těch, kteří už na dovolenou neodjeli. Odškodnit by se podle vedení Pradoku i pojišťovny mělo podařit všechny klienty. CK Pradok je střední cestovní kanceláří, ročně odbavila necelých 5 tisíc klientů. Letos se jedná již o sedmou cestovní kancelář, která zkrachovala.

...

Zájezdy pořádané Pradokem nakoupili také klienti cestovní agentury Invia.cz. Ti by ale měli odjet na své dovolené v plánovaném termínu. Jejich zájezd totiž chrání nové pojištění agentury. Nejpozději do týdne obdrží díky této pojistce od Invia.cz poukaz na nákup nové dovolené v cenové hodnotě původního zájezdu. Vymáhání financí ze zákonného pojištění cestovní kanceláře se ujme partner agentury společnost AXA Assistance, informoval ředitel marketingu agentury Michal Tůma.

Cestovní kancelář Pradok působila na českém trhu již od roku 1990. Specializovala se zejména na zájezdy do Řecka a na řecké ostrovy. Dále nabízela pobyty na Kypru, v Turecku a ve Španělsku. V zimní sezoně zajišťovala lyžařské zájezdy do Rakouska. Za 23 let své existence cestovka obsloužila 100 tisíc zákazníků.

Celý článek: CK Pradok zkrachovala, klienti budou plně odškodněni

ceskatelevize.cz

Publikováno: 17.08.2012