V létě se nejlépe prodávalo Řecko, Bulharsko a Chorvatsko

Čeští turisté se letos v létě během července a srpna vrátili ke známým osvědčeným destinacím. Nejlépe se prodávaly zájezdy do Řecka, Bulharska nebo Chorvatska. Pokles obliby po varováních ministerstva zahraničí zažil Egypt, zájem o Tunisko se naopak po uklidnění bezpečnostní situace znatelně zvýšil.

...

Ceny zájezdů se proti loňskému létu lišily jen minimálně. Podle prodejních statistik největšího tuzemského internetového prodejce - agentury Invia.cz se průměrná cena prodaných zájezdů meziročně zvýšila o 19 korun na 11.400 Kč na osobu. Největší pokles v průměrných cenách agentura zaznamenala u Egypta, když průměrná cena zájezdů do této destinace poklesla zhruba o 2000 korun, uvedl marketingový ředitel Invie Michal Tůma. O tisícikorunu rovněž zlevnily zájezdy do Turecka, které se po letech razantního růstu letos potýkalo se stagnací. Ceny naopak stoupaly u Chorvatska, Tuniska a Kanárských ostrovů, dodal Tůma.

...

Vloni podle Českého statistického úřadu Češi do zahraničí na delší cesty s alespoň čtyřmi přenocováními cestovali ve 4,3 milionu případech. U zhruba dvou milionů těchto cest využili služeb některé z cestovních kanceláří.

Celý článek: V létě se nejlépe prodávalo Řecko, Bulharsko a Chorvatsko

ceskenoviny.cz

Publikováno: 31.08.2012