Dovolená po sezóně? Nižší ceny, příjemné teploty, méně turistů

Zcestovalí výletníci často začínají užívat svých volných dní až po prázdninách a na romantické, rekreační i aktivní pobyty vyrážejí nejdříve s koncem hlavní sezony. Dovolená v září jim totiž přináší nejen nižší ceny, ale i příjemné teploty a menší počet turistů. Představíme vám nejzajímavější důvody, proč odjet na dovolenou až po hlavní turistické sezóně.

Prodejci zájezdů neotálejí ani po skončení prázdnin a potenciální dovolenkáře stále zásobují kvalitními nabídkami standardních i netypických zájezdů po celém světě. Jejich ceny však mohou klesnout až o několik desítek procent, i když nabízí stejné zážitky jako letní dovolené. „Se začátkem září a koncem prázdnin výrazně klesá hodnota pobytů. Oproti zájezdům s termínem v hlavní sezóně, tedy od června do srpna, jsou ceny zhruba o 30 % nižší,“ uvádí Michal Tůma, marketingový ředitel společnosti Invia.cz, která je jedničkou českého trhu v oblasti prodeje zájezdů přes internet. „Příjemnou týdenní dovolenou u Středozemního moře, například na Turecké riviéře, je možné v září pořídit za 9 000 Kč i s letenkou a all inclusive službami,“ dodal Tůma.

...

Začátek podzimu nabízí výborné podmínky pro aktivní dovolenou. Lépe se sportuje a častější větry ocení milovníci surfování, kiteboardingu či třeba jachtingu. „Ideálními místy pro netradiční sporty jsou například Kanárské ostrovy nebo Tunisko. Rájem windsurfingu je však také řecký ostrov Lefkáda. Pláž ve Vassiliki je jedním z deseti nejlepších windsurfařských terénů na světě a třetí nejlepší v Evropě,“ uvádí Michal Tůma z cestovní agentury Invia.cz, která pobyty na vyhledávaná sportovní místa běžně zprostředkovává.

Celý článek: Dovolená po sezóně? Nižší ceny, příjemné teploty, méně turistů

 

regionycr.cz

Publikováno: 19.09.2012