Cestovním trendem zimy jsou Kapverdské ostrovy

V případě exotických destinací vzrostl letos v zimě nejvíce zájem po dovolených na Kapverdských ostrovech. Češi si pobyty v této lokalitě pořizují o 118 procent více než ve stejném období loňského roku, vyplývá to z pátečních statistik cestovní agentury Invia.cz.

Zájem výrazně vzrostl také o zájezdy do Dominikánské republiky a na Mauritius, a to téměř o dvě třetiny proti loňskému roku. "Překvapením letošní zimy je rovněž opětovný nárůst popularity Kanárských ostrovů, které loni zaznamenaly pokles zájmu ze strany českých turistů. Zavítá na ně o 56 procent turistů více než minulý rok.

Proti tomu letos v zimě netáhne Kuba, na kterou se chystá téměř o polovinu méně Čechů než loni," uvedl marketingový ředitel cestovní agentury Invia.cz Michal Tůma s tím, že propad poptávky zaznamenaly i Maledivy nebo Srí Lanka.

Z dřívějších statistik agentury také vyplynulo, že Češi kupují dovolenou nejčastěji v pondělí dopoledne kolem desáté hodiny. Tedy poté, co se o víkendu doma rozhodli, kam pojedou. "Znamená to, že lidé se snění o odpočinku a nevšedních zážitcích svého volna nejraději oddávají v práci v době, kdy je před nimi ještě téměř celý pracovní týden," uvedl Tůma s tím, že tento trend platí již několik let. "Z posledních šesti sledovaných období vedlo pondělí vždy kromě roku 2009, kdy se nejvíc dovolených prodalo ve středu," shrnul.

Společnost Invia.cz je internetová cestovní agentura v České republice a autorizovaný prodejce zájezdů více než 300 cestovních kanceláří působících na českém a slovenském trhu.

prvnizpravy.cz

Publikováno: 07.12.2012