U exotiky roste podíl pravidelných linek

Sezona exotických dovolených v teplých krajích je v plném proudu, letošek přitom přinesl několik nebývalých trendů. Ústup ze slávy zaznamenaly agentury u Kuby, naopak vyprodanost asijských destinací je rok od roku rychlejší. Mění se i způsob dopravy, zatímco kapacita na charterech zůstává stejná, cestovky si pro sebe blokují stále více místa na pravidelných linkách. Řada prosincových odletů už je přitom vyprodaná.

„Asie na pravidelných linkách v nízkých ekonomických třídách je beznadějně pryč. Klienti nakupují čím dál dříve díky předchozím zkušenostem,“ uvedl marketingový ředitel největšího internetového prodejce Invia.cz Michal Tůma. Místa už prý nejsou ani na charterech do Thajska, na Maledivy, Zanzibar či Kapverdy, téměř obsazeny jsou linky na Srí Lanku.

„Největší komplikací je letecká doprava do místa, ubytování tam lze stále najít,“ doplnil Tůma. Mění se i preference. Výrazně v žebříčku agentury klesla Kuba, kupředu se posunuly Kapverdy, Dominikánská republika a Thajsko. Tůma si to vysvětluje širší nabídkou a lepší cenou u vyšších kategorií ubytování jinde.

...

Největší komplikaci představuje letecká doprava do zvoleného místa, samotné ubytování v jednotlivých destinacích lze stále najít

E15

Publikováno: 14.12.2012