Na jarní prázdniny 32 % turistů odjede lyžovat do Itálie, jde o nejoblíbenější destinaci

Na jarní prázdniny odjíždějí Češi nejčastěji lyžovat do italských Alp. Tento druh dovolené volí 32 % turistů. Ukázaly to aktuální statistiky prodeje zájezdů cestovní agentury Invia.cz. K oblíbeným turistickým destinacím dále patří Rakousko a Egypt. V souvislosti s odjezdem na dovolené narůstá v období jarních prázdnin zájem o cestovní pojištění. Rodiče s dětmi mohou při sjednání rodinné pojistky ušetřit i 20 % nákladů.

Na období jarních prázdnin, od 2. února do 17. března 2013, turisté projevují největší zájem o lyžařské pobyty na horách. Ty tvoří 48 % z celkové poptávky cestovní agentury Invia.cz na daný termín. Lyžovat odjíždějí Češi nejčastěji do Itálie a Rakouska, tyto destinace představují 55 % poptávky. Pobytové zájezdy u moře pak činí 35 % z prodeje dovolených. Nejoblíbenější lokalitou je Egypt, kam na jarní prázdniny odjíždí 6 % turistů.

„V únoru a začátkem března, kdy na českých školách probíhají prázdniny, odjíždějí na dovolenou ve zvýšeném počtu rodiny či skupiny studentů. Své pobyty pořizují často až v lednu. Letos připadalo 21 % z lednových prodejů právě na pobyty v termínu jarních prázdnin,“ sdělil Michal Tůma, marketingový ředitel cestovní agentury Invia.cz, která je jedničkou na českém trhu v oblasti prodeje dovolené přes internet. „Průměrná hodnota objednávky na jarní prázdniny letos činí 12 300 Kč na osobu. To je o 740 Kč více než v loňském roce,“ doplnil Tůma.

Celý článek: Na jarní prázdniny 32 % turistů odjede lyžovat do Itálie, jde o nejoblíbenější destinaci

regionycr.cz

Publikováno: 30.01.2013