First minute zájezdy koupilo o 28 procent více lidí než loni

Agentura Invia.cz, která je největším on-line prodejcem zájezdů na českém trhu, letos zatím prodala o 28 procent více zvýhodněných zájezdů na první moment (first minute) než v loňském roce.

...

„Největší zájem o dovolenou first minute projevují naši klienti v období měsíců prosince a ledna, kdy cestovní kanceláře nabízejí nejvyšší možné slevy a zvýhodnění," uvedl obchodní ředitel agentury Invia.cz Aleš Kašparec. Zejména poslední lednový a poslední únorový den, kdy končí jednotlivé slevové vlny zaznamenává podle něj firma až stoprocentní nárůst prodejů ve srovnání s předchozími dny. Poslední kolo first minute nabídek podle něj běží zhruba do poloviny dubna, dokdy jsou ceny zájezdů v průměru o 15 procent nižší proti katalogovým cenám. Lidé kupují first minute zájezdy také například kvůli bonusům s nabídkou pobytů pro děti zdarma.

...

Tržby cestovní agentury Invia.cz loni překročily dvě miliardy korun a největší on-line prodejce zájezdů na českém trhu v roce 2012 zvýšil prodej meziročně o 19 procent. Průměrná cena zájezdu činila 10 680 korun na osobu. České cestovní kanceláře a agentury loni prodaly přes dva miliony zájezdů, tedy stejně jako v roce 2011.

Celý článek zde: First minute zájezdy koupilo o 28 procent více lidí než loni

denik.cz

Publikováno: 13.04.2013