Michal Tůma: Nabídka last minute zájezdů bude omezena, Češi pořizovali dovolenou s předstihem

Cestovní kanceláře nabídnou v letošním roce pravděpodobně nejméně last minute zájezdů v historii. Turisté tak budou mít zřejmě při výběru dovolené v pozdějších letních termínech omezený výběr. Příčinou je především vzestup prodeje takzvaných first minute zájezdů, čili včasných nákupů dovolené. Pro přibližnou třetinu Čechů jsou totiž nákupy předem letos mnohem lákavější než v loňských letech.

V letošním roce se prodalo historicky nejvíce first minute zájezdů. Dle statistik cestovní agentury Invia.cz si svou dovolenou koupilo dopředu hned téměř o 30 % více českých turistů než vloni. Na last minute zájezdy tedy zůstává okleštěnější nabídka.

...

Upozornit je třeba i na větší sofistikovanost spotřebitelů, která v posledních letech stoupá. Jsou již více zcestovalí a dokážou se v nabídkách velmi dobře orientovat a srovnávat je. Přičiněním je i jejich zájem na výběru dovolené, protože už dopředu přesně ví, kam chtějí zavítat, jakým způsobem se na dané místo dopravit a obecně i to, jak vlastně chtějí svou dovolenou strávit.

cianews.cz

Publikováno: 29.05.2013