Češi své zájezdy do Egypta neruší, poptávka po dovolené v zemi pyramid však klesá

Čeští turisté vyjíždějí i nadále na dovolenou do egyptských turistických letovisek a neruší zájezdy kvůli politické situaci v zemi. Při výběru aktuálních zájezdů však preferují jiné alternativy, zejména levnější Bulharsko. Egypt tak v žebříčku nejprodávanějších letních destinací v červenci klesl z 3. příčky až na 8. místo. Podle odborníků je však cesta do turistických letovisek bezpečná.

Aktuální politická situace v Egyptě zapříčinila v červenci několikaprocentní pokles poptávky českých turistů vycestovat do některé z místních turistických oblastí. Zatímco v červnu 2013 tvořil podíl prodaných zájezdů do Egypta 10 % z celkového prodeje pobytů, v červenci tvoří tento podíl pouze 4%. Ukázaly to aktuální statistiky cestovní agentury Invia. Zatímco v průběhu letošního června se tak země pyramid umístila na 3. místě nejpopulárnějších destinací, v červenci její popularita klesla.

„Podíl prodaných zájezdů do Egypta klesl nejvíce na úkor Bulharska, které v červnu nebylo ani v TOP5 destinacích, ale v červenci se dostalo až na druhé místo hned za Řecko,“ hodnotí Michal Tůma, marketingový ředitel cestovní agentury Invia, která je největším internetovým prodejcem zájezdů na českém trhu. „Již zakoupené zájezdy však klienti hromadně neruší. Zatím jsme zaznamenali jen 2 případy zrušení zájezdu, což odpovídá méně než 1 % z celkově prodaných,“ dodává Tůma.

...

Celý článek: Češi své zájezdy do Egypta neruší, poptávka po dovolené v zemi pyramid však klesá

regiony24.cz

Publikováno: 11.07.2013