10 nejčastěji kladených dotazů při nákupu letních dovolených přes internet

Výběr letní dovolené na internetu se stal nejpopulárnějším způsobem objednávání prázdninových cestovatelských radovánek. V průběhu vyplňování online objednávek si však často nejsme jisti některými postupy či detaily, na které bychom chtěli ihned znát konkrétní odpovědi.

...

Cestovní pojištění není v ceně zájezdu, ale je možné ho objednat při vyplňování objednávkového formuláře zájezdu, jako doplňkovou službu. „Před odjezdem na dovolenou je rozhodně nutností se pojistit. Cestovní zdravotní pojištění při pobytu v cizině chrání turisty před rizikem spojeným s náhlým onemocněním nebo úrazem,“ uvádí Michal Tůma, marketingový ředitel cestovní agentury Invia, která je jedničkou českého trhu v prodeji online zájezdů. „Sjednáním pojistné smlouvy se tak turisté jednoduše vyhnou mnohým komplikacím, náklady spojené s léčením v cizině mohou navíc bez pojistky způsobit značné starosti a finanční potíže,“ dodává Tůma. Cestovní pojištění není pro cestovatele výraznou finanční zátěží. V klasických dovolenkových destinacích, jako jsou například Řecko, Chorvatsko, Turecko či Itálie, vyjde pojistka na jeden den od 22 Kč do 116 Kč.

...

Detailní pokyny k cestě odesílá cestovní agentura, jakmile je má k dispozici, což je obvykle zhruba 7 dnů před začátkem zájezdu. „Jestliže je termín začátku zájezdu, například v případě last minute dovolených, v době do tří dnů nebo kratší od objednání, pokyny se zasílají obvykle obratem po zpracování objednávky,“ vysvětluje Michal Tůma z cestovní agentury Invia, která nabízí širokou škálu last minute dovolených po celém světě. „I proto je důležité na smlouvu vždy uvést aktuální e-mailovou adresu, telefonický kontakt a korespondenční adresu, na které se momentálně daný zájemce o dovolenou zdržuje,“ podotýká Tůma.

...

Jestliže cestujeme z jedné země Evropské unie do jiné, dovézt si s sebou můžeme alkohol a výrobky určené k osobní spotřebě, ne k dalšímu prodeji. Při množství menším než 800 cigaret, 1 kg tabáku, 10 litrů destilátů nebo 90 litrů vína či 110 litrů piva není potřeba prokazovat, že dané zboží je k naší osobní spotřebě. Tabákové nebo alkoholické výrobky si mohou čeští turisté z dovolené mimo EU přivézt do hranice 200 ks cigaret nebo 250 g tabáku ke kouření. U alkoholu a alkoholických nápojů je povolen 1 litr alkoholického nápoje se skutečným obsahem lihu nad 22 % objemových nebo 2 litry alkoholických nápojů o obsahu alkoholu nejvýše 22 % objemových případně 4 litry tichého vína či 16 litrů piva.

Celý článek: 10 nejčastěji kladených dotazů při nákupu letních dovolených přes internet

Publikováno: 11.08.2013