Češi své zájezdy neruší, jako náhradu za Egypt si 38 % turistů zvolilo Řecko

Cestovní agentura Invia aktuálně registruje pouze 5 % stornovaných zájezdů do Egypta kvůli tamní politické situaci. Turisté, kteří již měli koupený pobyt, totiž nechtějí kvůli zrušení odletů do Egypta o svou dovolenou přijít. Většina klientů proto volí variantu výměny zájezdu.

Nejčastěji jako náhradní místo svojí dovolené volí Řecko, které si vybralo 55 % klientů cestovní agentury Invia. „Právě pobyty v letoviscích na řeckých ostrovech nabízejí nejširší možnost výběru z nabídky termínů a forem ubytování, která je u ostatních lokalit v důsledku vyprodanosti výrazně omezena. Dále pak 20 % turistů zvolilo jako alternativní destinaci Turecko, které následuje Tunisko a Bulharsko,“ informoval redakci Regiony ČR Michal Tůma, marketingový ředitel cestovní agentury Invia.

Egypt je u českých turistů oblíben díky nabídce vysoce komfortních služeb a dostupným cenám. Celkem 97 % zájemců o cestu do Egypta volí pobyty se stravou all inclusive a více než polovina pak vyhledává ubytování ve čtyřhvězdičkových a pětihvězdičkových hotelech.

„Při výběru náhradního pobytu však často turisté ze svých nároků slevují, aby kvůli omezené nabídce mohli odcestovat v plánovaném termínu. Například u Turecka a Tuniska, které nabízejí obdobné služby jako egyptské hotely a stravu all inclusive, je omezená kapacita. Řecké hotely se zase specializují na pobyty se stravou formou polopenze nebo plné penze,“ dodal Tůma.

Celý článek: Češi své zájezdy neruší, jako náhradu za Egypt si 38 % turistů zvolilo Řecko

regionycr.cz

Publikováno: 21.08.2013