Invia.cz: SAE chce zrušit víza, Češi tak ušetří až 1 990 Kč

Ministerstvo zahraničních věcí Spojených arabských emirátů (SAE) oznámilo, že od 22 března 2014 bude zrušena vízová povinnost držitelům cestovních pasů ze 13 evropských zemí, a to včetně České republiky. Tento krok přinese tuzemským turistům nižší náklady na pořízení pobytu do SAE a především možnost okamžitě po koupi zájezdu odcestovat.

Ceny víz do SAE se u českých cestovních kanceláří pohybovaly od 1 690 Kč do 1 990 Kč. Tuto sumu nově čeští turisté ušetří. Navíc skončí čekání na vyřízení víza. Kvůli nutnosti vyřídit vízum bylo totiž možné objednat zájezd nejpozději 3 pracovní dny před odletem. Přitom ve Spojených arabských emirátech připadá víkend na čtvrtek a pátek, což vyřizování víz evropským turistům komplikovalo.  

 Díky zrušení víz se tak Spojené arabské emiráty zařadí mezi populární nabídky Last Minute zájezdů s možností okamžitého odletu. Jde o atraktivní exotickou destinaci, u které se v souvislosti s tímto krokem zvedne poptávka po letenkách i ubytování. Pro turisty nově vzniká možnost odletět do Spojených arabských emirátů třeba na prodloužený víkend bez ohledu na termín odletu a bez nepříjemné byrokracie. Dosud totiž bylo nutné pro vyřízení víza doložit scan pasů, fotografie či rodné listy dětí. Od 22. března tak bude možné odletět do SEA bezprostředně po pořízení dovolené.

 V roce 2013 byly Spojené arabské emiráty 18. nejoblíbenější destinací u klientů cestovní agentury Invia. Turisté za dovolenou ve Spojených arabských emirátech loni utráceli v průměru 22 500 Kč na osobu.

Celý článek: Invia.cz: SAE chce zrušit víza, Češi tak ušetří až 1990 Kč

 

parlamentnilisty.cz

Publikováno: 09.03.2014