Dovolená s německou cestovkou? Ušetřit se dá hlavně na exotice

S německými cestovními kancelářemi vyráží každý rok na dovolenou zhruba sto tisíc Čechů. Důvod? Prý nižší cena a kvalitnější služby. Jsou zprávy o superlevných zájezdech do vyhlášených destinací s odletem z Mnichova či Drážďan pravdivé, nebo přehánějí?

Podle odhadů Asociace českých cestovních kanceláří a agentur se v loňském roce vypravilo do zahraničí s německou cestovní kanceláří přibližně sto tisíc Čechů. To je zhruba pět procent všech českých turistů, kteří v roce 2013 zamířili na zahraniční dovolenou s cestovkou. I když se čísla za poslední léta takřka nemění, nedokážou se zástupci cestovních kanceláří a agentur shodnout na tom, jakým směrem se bude situace vyvíjet dál.

Marketingový ředitel cestovní agentury Invia Michal Tůma říká: „Domnívám se, že popularita německých cestovních kanceláří bude klesat. Nabídky českých cestovek se totiž postupně začínají vyrovnávat těm německým. Letos navíc přibývá destinací, kam jsou nasmlouvané charterové lety. Dlouhodobě to směřuje k tomu, že u německých cestovních kanceláří se budou pořizovat pouze luxusní exotické zájezdy, které není možné z České republiky koupit na charterovém letu.“

Celý článek: Dovolená s německou cestovkou? Ušetřit se dá hlavně na exotice

 

penize.cz

Publikováno: 03.02.2014