Odlety z Prahy preferuje 76 % turistů, nově přibývá odletů ze zahraničních měst

Letiště Václava Havla Praha volí 76 % cestovatelů, kteří plánují odcestovat na letní dovolenou s cestovní kanceláří v období červen až září 2014. Vyplývá to z prodejních statistik cestovní agentury Invia, která je největším prodejcem zájezdů přes internet na českém trhu. Každoročně pak Češi odlétají na dovolené z Brna, Ostravy, Pardubic, ale i z Bratislavy či Budapešti. Oproti loňskému roku však přibývá poptávky po zájezdech s odletem také z jiných letišť, než která jsou běžná pro české turisty.

Komentář: Michal Tůma, marketingový ředitel cestovní agentury Invia, fotografii si můžete stáhnout zde.

„U českých turistů, kteří cestují na letní dovolenou s cestovní kanceláří, stále dominuje poptávka po zájezdech s odletem z Prahy. Dovolená s odletem z pražského letiště tvoří 76 % z prodeje pobytů na letošní léto. Z Brna pak odlétá 16 % turistů a z Ostravy 7 % českých cestovatelů.

Letos v létě navíc přibývá odletů ze zahraničních měst, jako jsou například Vídeň, Drážďany, Norimberk či Mnichov. Nárůst zájmu o odlety ze zahraniční svědčí o tom, že se Češi již nebojí cestovat s jinými než českými cestovními kancelářemi a nemají strach z jazykové bariéry.“

Celý článek: Odlety z Prahy preferuje 76 % turistů, nově přibývá odletů ze zahraničních měst

statisticky.cz

Publikováno: 25.06.2014