Dovolené jsou téměř vyprodané

Kroměřížsko – Léto už je v polovině a většina zájezdů už je sice na srpen vyprodaná, někteří lidé i na Kroměřížsku stále ale ještě svou dovolenou vybranou nemají a čekají na právě aktuální a velmi oblíbené zájezdy formou last minute, tedy na poslední chvíli. Nabídka je však omezená.

            „Počet volných míst v nasmlouvaných hotelech se tenčí. Nejširší nabídku aktuálně nabízí Egypt, kde je ještě téměr půlka zájezdů k dipozici,“ informoval marketingový ředitel cestovní agentury Invia Michal Tůma.

            Například v Turecku nebo Tunisku už je nabídka vyprodaná z téměř sedmdesáti procent s tím, že jsou však téměř nedostupné rodinné pokoje. Nejvíce dovolených je vyprodaných do Řecka a Bulharska. „K dispozici je už jen asi dvacet procent zájezdů. Tyto destinace jsou oblíbené především u rodin s dětmi,“ dodal ředitel.

            Například Věře Zapletalové z Kroměříže se zatím vždy na zájezd formou last minute podařilo narazit.

            „Řeším to tímto způsobem už asi třetím rokem. Vezmu si dovolenou a týden dva předtím sháním. Letos to mám v plánu až v září, tak doufám, že se opět podaří,“ doufá jednatřicetiletá Věra Zapletalová.

Lidé aktuálně objednávají zájezdy na příští nebo přespříští týden. Cestovní kanceláře potřebují zaplnit poslední místa v letadlech a hotelech, proto jsou zájezdy o poznání levnější. „Zákazníkům díky nízké ceně nevadí ani omezený výběr destinace. Většinou lidé vybírají leteckou dopravu, v případě Chorvatska pak volí autobus nebo vlastní dopravu,“ vysvětlil Oldřich Tejík z cestovní agentury Invia.

            Požadavky zákazníků se však mění, co se týče náročnosti služeb a vybavenosti hotelů. „Dnes jsou lidé například více zvyklí na internet a vyžadují jej. Přistupují k dovolené jinak a už si volno kvůli sledování dění doma tolik neužijí,“ myslí si.

            Nejen u zájezdů na poslední chvíli by měli lidé věnovat pozornost hlavně smlouvě a obchodním podmínkám.

Deník

Publikováno: 01.08.2014