Za lyžařské zájezdy do Alp si Češi v zimě připlatí

Za lyžařské zájezdy do Alp si Češi v zimě připlatí. Ve srovnání s loňskou sezonou se katalogové ceny zájezdů zvýšily přibližně o osm až deset procent. Důvodem je oslabení koruny vůči euru a inflace v alpských zemích. Uvedla to Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA). Do Rakouska, Itálie a Francie v zimě vyráží každoročně přes půl milionu Čechů.

„Podle katalogových cen to vypadá celkově na mírné zdražení hlavně díky nabídce větších CK, u kterých je patrné zdražení asi o 10 procent. Menší CK drží ceny stejné,“ dodal Michal Tůma z cestovní agentury Invia.cz.

Cestovní kanceláře v těchto dnech zahajují prodeje lyžařských pobytů a nabízejí slevy za včasný nákup. Ty se většinou pohybují od pěti do 15 procent. Čeští lyžaři tradičně nejčastěji míří do rakouských Alp. Zatímco Rakousko láká hlavně lepší dostupností z ČR, Itálie vede v cenové atraktivitě, kvalitě sjezdovek a nabízí také stabilní slunečné počasí. Do Rakouska Češi častěji jezdí bez služeb cestovní kanceláře, do Itálie naopak většina lyžařů míří s voucherem od cestovní kanceláře.

Celý článek:  Za lyžařské zájezdy do Alp si Češi v zimě připlatí

e15.cz

Publikováno: 01.09.2014