Češi nejvíce cestovali v srpnu

Nejoblíbenějším termínem pro odjezd na letní dovolenou se letos stal předposlední srpnový týden. Češi si o letošních prázdninách nejčastěji kupovali zájezdy s odjezdem od 18. do 24. srpna. Ukázaly to statistiky cestovní agentury Invia, která je největším prodejcem zájezdů přes internet na českém trhu.

            Pobyty na předposlední srpnový týden tvořily 12 procent z celkové poptávky po zájezdech na prázdninové měsíce. Naopak nejméně turistů nechává svou dovolenou na poslední týden v srpnu, který z prázdninové poptávky zaujal jen 9 procent.

            Snížení zájmu o odjezd na dovolenou souvisí s tím, že se rodiny s dětmi v těchto dnech zaměřují na přípravu před zahájením školního roku.

            V pořadí druhým nejslabším termínem, co do prodeje letních dovolených, se letos stal první červencový týden. Tento termín přitom dlouhodobě patří mezi období s nejvyšší poptávkou po zájezdech, protože do něho spadají dva státní svátky.

            V letošním roce však 5. a 6. července připadly na sobotu a neděli. Lidé tak přišli o dva po sobě jdoucí dny volna, které cestovatelé s oblibou využívali pro odjezd na letní dovolenou. Pobyty s termínem od 30. června do 6. července tvořily 10 procent z prázdninové poptávky po dovolených u cestovní agentury Invia.

Pelhřimovský deník

Publikováno: 02.09.2014